News

Cum a reacţionat tatăl fetiței ucise în accidentul din Andronache când a aflat de eliberarea şoferiţei: “Dacă ai bani…”

03.03.2021 | 20:22
Cum a reactionat tatal fetitei ucise in accidentul din Andronache cand a aflat de eliberarea soferitei Daca ai bani
ADVERTISEMENT

Tatăl fetiței de șapte ani care a murit în urma accidentului din Andronache a rămas surprins când a auzit că șoferița care se afla la volan a fost eliberată. 

Tatăl fetiței decedate în urma accidentului din cartierul Andronache din Capitală a declarat că a fost surprins de eliberarea șoferiței din moment ce a omorât două copile nevinovate. Mai mult, femeia  se afla sub influența alcoolului când a fost comis accidentul.

ADVERTISEMENT

Părintele copilei nu-și explică cum femeia de 56 de ani este liberă când cele două fetițe au murit în urma faptei sale.

Acesta crede că femeia ar fi apelat la bani și relații pentru a-și obține libertatea, informează Libertatea.

ADVERTISEMENT

„Nici nu mă așteptam. Noi le-am adus moarte acasă pe fetițele astea două şi ea este în libertate. Dacă ai bani şi eşti puternic, scapi. Fetele acestea au murit la colțul străzii, dacă vă uitați în video a ajuns la ele fără să clipeşti. Avea 100 la oră. Vreau să se facă dreptate. Fetițele au murit, au lăsat două familii. Vreau să iasă lumea în stradă, să vorbească. Au avut pile, nu ştiu ce au avut. Nu mă aşteptam să fie aşa niciodată”, a spus bărbatul.

Femeia consumase alcool înainte să se urce la volan

Surse din anchetă au declarat luni că femeia avea o alcoolemie de puțin peste 0,60 g/l în sânge, la trei ore de la accident.

ADVERTISEMENT

De asemenea, femeia ar fi recunoscut în fața anchetatorilor că a consumat alcool înainte să se urce la volan.

Femeia a declarat anchetatorilor că a pierdut controlul volanului în momentul producerii accidentului, că ar fi încurcat pedala de frână cu cea de accelerație.

ADVERTISEMENT

Avocata fetelor: Șoferița era prea beată să sufle în etilotest

Avocata celor două copile ucise, Luminița Nuță, susține că femeia era foarte beată în momentul comiterii accidentului și că a încercat de cinci ori să sufle în etilotest.

Mai mult, se pare că femeia ar consuma în mod constant alcool și că ar urma un tratament psihiatric.

„Șoferița încercat să sufle de 3-4 ori în etilotest și nu a reușit, din cauza stării de ebrietate. Alcoolemia a fost luată la 3 ore de la accident. Motivul că a fost reținută se datorează unui procuror isteț, care i-a calculat alcoolemia după accident. Varianta este că în dimineața zilei de sâmbătă dumneaei a consumat rom într-o cantitate destul de considerabilă și de aici restul… consumă alcool destul de frecvent și s-a ajuns la această tragedie”, a spus avocata.

Șoferița ar fi vrut să se sinucidă

Tatăl uneia dintre cele două fete ucise susține că femeia de la volan s-ar fi certat cu soțul ei și că ar fi intrat în stâlp intenționat, vrând să se sinucidă.

„Ea mi-a omorât copilul! Nu a pierdut controlul. Ei s-au certat pe drum și au vrut să se omoare ei doi și au intrat în stâlp. Au omorât două vieți, doi pui, doi copii nevinovați. S-au certat și au vrut să se omoare”, a spus tatăl uneia dintre fetele care au murit în teribilul accident.

Sâmbătă, 27 februarie, o femeie a pierdut controlul volanului pe o stradă din nordul Capitalei, în cartierul Andronache. Mașina a lovit un stâlp și a ricoșat în trotuar, unde a lovit două fete, de 7 și 21 de ani.  Victimele au fost transportate de urgență la spital, dar din păcate nu au mai fost salvate.

ADVERTISEMENT