Sport

Cum a reacționat tatăl unui fost fotbalist de la FCSB când Gigi Becali a ordonat să fie înlocuit. ”Părintește m-a durut. Aveam lacrimi în ochi”

Finanțatorul vicecampioanei FCSB, Gigi Becali, este recunoscut pentru reacțiile impulsive atunci când un jucător nu se ridică la așteptările lui. Tatăl unui internațional a povestit cum i-a umilit omul de afaceri fiul.  
12.05.2022 | 12:48
Cum a reactionat tatal unui fost fotbalist de la FCSB cand Gigi Becali a ordonat sa fie inlocuit Parinteste ma durut Aveam lacrimi in ochi
ADVERTISEMENT

Fotbaliștii care aleg să evolueze la FCSB își asumă riscul de a fi umiliți de patronul Gigi Becali. Părintele unui fost jucător al roș-albaștrilor a rememorat momentul în care afaceristul a ordonat schimbarea fiului său.

Gigi Becali a ordonat înlocuirea, tatăl a plâns

Pentru un fost fotbalist nu este bucurie mai mare decât să-și vadă fiul călcându-i pe urme, ba chiar depășindu-i realizările sportive. Este și cazul lui Cristian Bălașa.

ADVERTISEMENT

Fostul mijlocaș, cu aproape 225 de meciuri în Casa Pariurilor Liga 1, pentru echipe precum Chindia Târgoviște, FC Argeș și Farul Constanța, s-a bucurat atunci când fiul lui, Mihai, a semnat cu FCSB.

Apărătorul central avea doar 22 de ani și revenea în campionatul României după o experiență nereușită la AS Roma. Gigi Becali a plătit 500.000 de euro pentru transferul lui, dar acest lucru nu l-a împiedicat să-l umilească.

ADVERTISEMENT

Cristian Bălașa a povestit pentru GSP.ro un episod în care fiul lui a fost schimbat din ordinul lui Becali. S-a întâmplat în 2019, într-un meci Astra Giurgiu – FCSB 2-1. Momentul l-a marcat atât de tare pe fostul mijlocaș, încât a început să plângă.

”Părintește, m-a durut ce s-a întâmplat, dar Gigi Becali era patronul, era strategia lui, clubul lui. Am plecat din fața televizorului când am văzut că e schimbat. 

ADVERTISEMENT

După meci, i-am spus să fie puternic, chiar dacă și eu aveam lacrimi în ochi. Ca părinte, trebuie să le ridici moralul copiilor. Când ești puternic și știi să te ridici, o să reușești. El este un tip puternic, asta îmi place la Mihai”, a povestit Cristian Bălașa.

Mihai Bălașa a plecat de la FCSB pentru a-și proteja familia

Apărătorul central, în prezent sub contract cu Sepsi Sfântu Gheorghe, s-a despărțit de FCSB în 2019, după 78 de partide în tricoul roș-albaștrilor. Tot ca jucător al formației bucureștene a debutat și în echipa națională, 8 octombrie 2017.

ADVERTISEMENT

După plecarea de la FCSB fotbalistul a ținut să precizeze că a ales să facă acest pas întrucât părinții lui sufereau enorm atunci când Gigi Becali îl critica în public.

A semnat cu Universitatea Craiova și cariera lui a recăpătat un sens. Anul trecut a câștigat Cupa și Supercupa României și a reintrat în circuitul echipei naționale.

La începutul acestui an a semnat cu Sepsi Sfântu Gheorghe, transfer dezvăluit în exclusivitate de FANATIK, și are șansa de a se lupta pentru un nou trofeu.

Deseară, Universitatea Craiova și Sepsi se întâlnesc în manșa a doua în semifinalele Cupei. În tur covăsnenii, cu Mihai Bălașa titular, s-au impus cu scorul de 2-1.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Voluntari – FCSB: 2,22 este cota pentru ”nu marchează ambele echipe sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT