Sport

Mesajul unui jucător din MLS după masacrele din Texas și Ohio. Ce a strigat Alejandro Bedoya în microfon după golul marcat

Autori: Luana Martinescu, Sorin Dumitrescu | 05.08.2019 | 19:45
alejandro bedoya reacţie incredibilă în timpul unui meci de fotbal faţă de masacrele din SUA

Săptămâna trecută Statele Unite au fost lovite din nou de tragediile produse în Texas și Ohio, unde 29 de persoane au fost ucise de indivizi care au deschis focul asupra celor aflați în jur. 20 de oameni au murit la Wal Mart în localitatea El Paso din Texas, împușcate pe nepusă masă de un anume Patrick Crusius, în timp ce 24 de ore mai târziu Connor Betts împușca mortal într-un bar din Deyton, Ohio, nouă oameni, printr care și pe sora sa și iubitul acestuia!

Cum a reacţionat un jucător din MLS după masacrele din SUA

Opinia publică americană s-a revoltat cu multă vehemență la adresa faptului că deținerea de arme de foc pe teritoriul SUA este o joacă de copil și în acest fel oamenii trăiesc permanent, fără voia lor, o stare de teroare, de amenințare, pentru că niciodată nu știi ce pot face indivizi aflați în posesia armelor și care au probleme psihice. În weekend a avut loc o nouă etapă în campionatul profesionist nord-american de fotbal. Și pentru prima dată s-a întâmplat ceva nemaiîntâlnit.

Meciul dintre DC United, echipa lui Wayne Rooney și Philadelphia Union abia începuse de trei minute când deja Alejandro Bedoya, jucător cu state vechi de serviciu în Europa, la Glasgow Rangers și FC Nantes, a reușit să marcheze frumos și să deschidă scorul pentru Philadelphia. După ce a scăpat de meleul tradițional al coechipierilor, veniți să îl felicite, Bedoya a alergat spre un colț al terenului. La americani există instalate microfoane de fond la nivelul gazonului.

alejandro bedoya a strigat la microfonul de pe gazon

Postase un mesaj şi pe contul personal

Bedoya a smuls un microfon și a țipat în el cât a putut cel mai frumos și mai sincer mesaj de pace dar și de luare de măsuri urgente: “Congresmani făceţi ceva acum! Opriţi violenţele cu arme!” Jucătorul postase cu o zi înainte de contul său de socializare un adevărat manifest antiviolenţă:

“E momentul să se facă într-adevăr ceva pentru a se opri ca oricine să poată merge şi cu o armă să semene moartea printre oameni nevinovaţi. Începeţi să aplicaţi reguli stricte în privinţa regimului de uz al armelor de foc. Fiţi atenţi pe mâinile cui încap aceste arme, daţi legi care să îi facă pe oameni să se simtă în siguranţă, nu să tremure pentru vieţile lor!”

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1