News

Cum a reacţionat Vladimir Putin după alegerea Maiei Sandu în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova

17.11.2020 | 06:52
Cum a reactionat Vladimir Putin dupa alegerea Maiei Sandu in functia de presedinte al Republicii Moldova
ADVERTISEMENT

Noul președinte din Republica Moldova, Maia Sandu, a primit un mesaj din partea lui Vladimir Putin.

Aceasta a devevenit președinte după ce s-a impus în turul 2 al alegerilor. A strâns aproape 58% din voturile oamenilor. Diaspora a avut un rol determinant, oferindu-i 93% din buletinele de vot.

Aproximativ 246 de mii de moldoveni de peste hotare au votat-o pe Maia Sandu.

Vladimir Putin, mesaj pentru Maia Sandu

Liderul de la Kremlin a felicitat-o pentru victoria de la alegeri și a declarat că vrea o dezvoltare a relațiilor între cetățenii celor 2 țări, dar în condiția în care aceste relații sunt potrivite pentru ambele părți.

ADVERTISEMENT

„Sper că activitatea dumneavoastră în fruntea ţării va contribui la dezvoltarea relaţiilor dintre ţările noastre. Acest fapt, evident, ar răspunde la interesele cetăţenilor Rusiei şi a R. Moldova”, se precizează în scrisoarea de felicitare a lui Vladimir Putin.

Maia Sandu a mai fost felicitată de liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, dar și de preşedintele României, Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

Acesta a scris mai întâi un mesaj pe contul de twitter, apoi a avut o discuție telefonică cu noul președinte din Republica Moldova.

Iohannis merge la Chișinău

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis preşedintelui ales al Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, în cadrul unei discuţii telefonice din această dimineaţă, felicitări din partea României şi a sa personal pentru victoria covârşitoare obţinută în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din data de 15 noiembrie 2020.

ADVERTISEMENT

Preşedintele României şi preşedintele ales al Republicii Moldova au convenit în cadrul discuţiei că obiectivul principal în relaţia bilaterală îl reprezintă extinderea şi aprofundarea Parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova dintre cele două state, în beneficiul direct al tuturor cetăţenilor Republicii Moldova. În acest scop, un prim pas îl va reprezenta vizita oficială pe care preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, o va efectua în Republica Moldova în perioada următoare, la invitaţia doamnei preşedinte Maia Sandu, după preluarea mandatului prezidenţial”, a transmis Administraţia Prezidenţială de la Bucureşti.