Fotbal international

Cum a refuzat Giovani Becali Barcelona şi Real Madrid în acelaşi timp: “Sunt singurul care am făcut asta!”

06.03.2019 | 22:58
Cum a refuzat Giovani Becali Barcelona si Real Madrid in acelasi timp Sunt singurul care am facut asta

Fostul impresar Ioan Becali, condamnat la închisoare cu executare în dosarul „Transferurilor” și ulterior în dosarul „Mită pentru judecător”, a avut prima sa apariție televizată de când a fost eliberat. 

Cum a refuzat Giovani Becali Barcelona şi Real Madrid în acelaşi timp

Giovani Becali a povestit cum le-a refuzat pe Barcelona și pe Real Madrid în momentul plecării lui Cristi Chivu de la AS Roma, fotbalist ce a semnat în cele din urmă cu Inter, formație alături de care a câștigat Liga Campionilor. Becali a dezvăluit faptul că nu a vrut ca fundașul să ajungă la unul dintre cei doi granzi din Spania pentru că niciunul nu era dispus să-i ofere fotbalistului un salariu mai mare de trei milioane de euro pe an.

„Eu în acest moment îl ajut pe Dragoș (n.r. impresarul Dragoș Sârbu) să ducă acest brand înainte. Acest brand nu o să moară niciodată. Toți banii făcuți de mine stau în acte. Am luat 7 milioane de la Inter, 2 milioane de la Chelsea… Eu m-am întâlnit cu oficialii de la Barcelona și Real Madrid pentru Cristi Chivu. Eu am fost impresarul care a refuzat Real Madrid și Barcelona în aceeași zi.

Cristi Chivu a scris istorie alaturi de Inter
Cristi Chivu a scris istorie alaturi de Inter

Voiam salariu de 4,5 milioane de euro pentru Chivu. Ei nu dădeau mai mult de 3 milioane jumătate așa că l-am dus la Inter care i-au dat lui Chivu 4,5 milioane de euro. Dacă se apropiau la 4,2 sau 4,3 milioane de euro, atunci Chivu mergea la Real sau Barca. Am avut lupte grele cu Roma pentru Chivu” – a spus Giovani Becali la TV Telekom Sport.

Până la urmă, Cristi Chivu a semnat tot în Italia, alegând Inter, care i-a oferit un salariu anual de 4,5 milioane de euro. Chivu a evoluat la Inter între 2007 și 2014, cucerind nouă trofee, printre care trei titluri în Serie A și Liga Campionilor din 2010, sub comanda lui Jose Mourinho.