Sporturi

Cum a refuzat Simona Halep un turneu important în SUA! Organizatorii au supărat-o

20.07.2018 | 18:43
Cum a refuzat Simona Halep un turneu important in SUA Organizatorii au suparato

Cum a refuzat Simona Halep un turneu important în SUA. Liderul mondial și-a definitivat programul verii, în care sezonul se mută pe hard, peste ocean. Are programate trei turnee, Rogers Cup, la Montreal, CinciOpen, în Ohio, și US Open. Față de anul trecut a renunțat la CitiOpen, turneu care are loc la Washington, în perioada 30 iulie – 6 august. Ar fi fost primul pentru ea al verii.

Simona Halep a mers anul trecut la Washington deși a stat mai mult la Wimbledon, astfel că a trebuit să își sacrifice din vacanță. Încă de anul trecut a decis că nu va mai merge în capitala SUA, nemulțumită de modul în care a fost tratată de organizatori. Mai exact, românca a fost pusă în permanență să joace în sesiunea de zi, pe o căldură absolut sufocantă, de peste 45 de grade Celsius.

Cum a refuzat Simona Halep un turneu important în SUA. A jucat la 47 de grade Celsius

De ce nu participă Simona Halep la o competiţie în SUA? Aceasta a fost întrebarea multora când au văzut schimbarea de program faţă de 2017. Trei partide a jucat Simona Halep la Washington 2017, de fiecare dată fiind programată în meciul care deschidea ziua, ora 14:00 pe coasta estică, ora 21:00 în România. A trecut de Sloane Stephens şi Duque Marino şi a abandonat cu Makarova. Organizatorii au explicat că motivul pentru care alegeau să o pună pe Simona de la acea oră era că aşa cereau televiziunile din Europa. Cert este că pentru româncă a fost un adevărat chin să joace pe o căldură infernală.

“A fost îngrozitor de cald, m-am simțit puțin rău după al doilea set, dar știam că şi pentru era la fel şi că trebuie să rămân pe teren şi să lupt în continuare. Am auzit că au fost în jur de 47 de grade Celsius la meciul meu, m-am simțit moartă, după cum ați văzut, dar e tenis, pentru toată lumea e la fel, așa sunt condițiile aici și trebuie să mă adaptez”, a declarat Simona Halep după meciul cu Mariana Duque Marino, câştigat cu 3-6, 6-4, 6-2.

Cum a refuzat Simona Halep un turneu important în SUA! Organizatorii au supărat-o
Simona Halep a mers deja la două turnee în SUA, la Indian Wells şi la Miami.

Cum a refuzat Simona Halep un turneu important în SUA. Revine la Montreal

La următorul meci, Simona Halep a fost programată tot de la ora 14:00 locală, pe o căldură infernală. A înfruntat-o  pe Ekaterina Makarova. Primul set a fost câştigat la pas de româncă, scor 6-2. Apoi, însă, Simona Halep a început să acuze o stare de ameţeală accentuată din cauza căldurii. A pierdut setul doi la trei, iar apoi şi-a cedat serviciul în primul game din decisiv. Medicul a intrat pe teren, i-a luat tensiunea, iar Simona a decis să abandoneze.

Apoi, pe întreg sezonul american, românca a părut lipsită fără vlagă. A suferit înfrângeri severe la următoarele trei turnee. La Toronoto a pierdut cu Svitolina, 1-6, 1-6, apoi la Cincinnati a cedat în faţa Muguruzei, 1-6, 0-6. La US Open a fost un eşec în primul tur în faţa Mariei Şarapova, într-un moment în care rusoaica era total ieşită din formă. De ce nu participă Simona Halep la o competiţie în SUA? Pentru a-şi prelungi vacanţa şi a merge mai proaspătă la celelalte trei.