ADVERTISEMENT
Sport

Cum a reinventat-o Dusan Uhrin pe Dinamo! ”Rezultatele nu sunt întâmplătoare”

Autor: Patrice Podina | 17.05.2021 | 12:36
Cum a reinventat-o Dusan Uhrin pe Dinamo! ”Rezultatele nu sunt întâmplătoare”
Dusan Uhrin Jr. pe banca lui Dinamo. Sursa foto: sportpictures.eu

Cu Dusan Uhrin pe bancă Dinamo merge ceas. Ultimele victorii din Liga 1, cinci la număr, au dus echipa din Ștefan cel Mare mai aproape de cupele europene decât de retrogradare.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul ceh a preluat echipa într-un moment extrem de delicat, în care nici cei mai optimiști susținători nu anticipau schimbarea radicală care avea să urmeze.

În acest moment Dinamo este a treia în clasamentul play-out și poate încheia sezonul pe locul 2, în funcție de rezultatele ultimei etape. Mai mult, roș-albii au șanse reale de a juca barajul pentru prezența în Europe Conference League, noua competiție continentală intercluburi înființată de UEFA.

Care sunt atuurile lui Dsan Uhrin

Rezultatele obținute de Dinamo în ultima perioadă nu sunt deloc întâmplătoare, consideră impresarul Victor Becali, un fan declarat al echipei din Ștefan cel Mare.

ADVERTISEMENT

Agentul a punctat câteva aspecte care fac diferența între Dinamo din vremea lui Gigi Mulțescu și echipa reinventată de Dusan Uhrin.

„E bun și nu pleacă urechea la nimeni, cu tot respectul pentru Gigi Mulțescu, l-au adus având și probleme de sănătate.

Oricum nu era el un tip așa energic. Și se mai duceau unii la el să îi zică merită ăla, merită ăla, se ma duc și dintre suporteri, stați liniștiți.

ADVERTISEMENT

Și omul ăsta, Dusan Uhrin, nu dă voie la nimeni, a impus niște reguli și de asta rezultatele nu sunt întâmplătoare. Dinamo nu avea un lot să ajungă în situația asta, omul dacă nu are treabă cu nimeni își face meseria lui”, a spus Victor Becali, la Realitatea Sportivă.

Scurtul drum de la agonie la extaz

În ultima etapă, Dinamo a învins cu 2-1 pe FC Argeș la Pitești și a ajuns la a cincea victorie consecutivă în Liga 1. Roș-albii mai au nevoie de un singur punct în ultima etapă, cu Chindia Târgoviște, ca să scape de amenințarea barajului pentru evitarea retrogradării.

ADVERTISEMENT

Cu o etapă înaintea finalului de campionat, Dinamo are trei puncte peste ultimul loc care duce la baraj, dar pentru că a beneficiat de rotunjirea punctelor, are nevoie de încă un punct ca să fie sigură că evită barajul.

Culmea este că un succes în ultima etapă i-ar putea duce pe fotbaliștii lui Dusan Uhrin în barajul pentru cupele europene, un deziderat considerat imposibil în urmă cu o lună de zile.

ADVERTISEMENT

Găselnița antrenorului ceh vizează în primul rând formula de joc. Uhrin a reușit să valorifice la maximum randamentul unor jucători exponențiali pentru Dinamo, Sorescu și Anton, neinspirat așezați în teren sub conducerea altor tehnicieni.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT