News

Cum a reușit o capră să pună pe burtă armata lui Vladimir Putin. Animalul a declanșat o mină și a rănit zeci de militari ruși

Militarii ruși implicați în invazia din statul vecin nu se luptă doar cu soldații ucraineni. Armata lui Putin a avut parte de o surpriză neplăcută pe front. O capră a declanșat o mină și a rănit zeci de combatanți.
24.06.2022 | 16:27
Cum a reusit o capra sa puna pe burta armata lui Vladimir Putin Animalul a declansat o mina si a ranit zeci de militari rusi
O capră a rănit mai mulți soldați din armata lui Vladimir Putin. Animalul a declanșat o mină. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

După ce au cucerit Herson și Mariupol, soldații ruși și-au intensificat atacurile în orașul industrial Zaporojie. Aici, invadatorii au avut parte de un ”rival” surpriză.

O capră a rănit mai mulți soldați din armata lui Vladimir Putin. Animalul a declanșat o mină

Până să se confrunte direct cu soldații ucraineni, armata lui Vladimir Putin a fost pusă în dificultate de o capră.

ADVERTISEMENT

Cel puţin 40 de militari ai Moscovei au fost răniţi după ce animalul a declanşat cu ”mişcările sale haotice” o capcană pe care chiar ruşii au instalat-o în jurul unui spital din Zaporojie, scrie The Telegraph, care citează informații ale Direcției de Informații din Ucraina.

Invadatorii ruși instalau o capcană formată din mai multe grenade în momentul în care o capră a scăpat de la o fermă din satul Kinski Rozdori.

ADVERTISEMENT

Grenadele au fost plasate în jurul unui spital din localitate. Aici a fost instalată o capcană care avea rolul unei ”apărări circulare”, a declarat directorul Serviciilor de informaţii din Ucraina.

Imediat după ce capcana a fost instalată cu mare precizie, o capră s-a rătăcit în zona respectivă şi a creat o reacţie în lanţ care a rănit zeci de soldaţ ruşi.

ADVERTISEMENT

”Din cauza mişcărilor ‘haotice’ ale caprei, animalul a declanşat mai multe grenade. În urma reacţiei în lanţ, mai mulţi soldați ruşi au suferit diferite răni”, a transmis Serviciul de informații de la Kiev, potrivit publicației britanice.

Se crede că cel puţin 40 de militari ruşi ar fi fost răniţi. Soarta caprei este necunoscută.

Animalul care a rănit militari ruși, erou pe site-urile de socializare: ”Capra de la Kiev”

Nu a durat mult de când știrea din Zaporojie a ajuns în spațiul public, iar capra în cauză a devenit vedetă în online.

ADVERTISEMENT

Aceasta a fost botezată pe site-urile de socializare drept ”Capra de la Kiev”, denumire care amintește de legendarul pilot cunoscut sub numele de ”Fantoma de la Kiev”. Despre acesta din urmă s-a spus că a doborât numeroase avioane rusești în prima parte a invaziei.

Ulterior, reprezentanții Forțelor Aeriene Ucrainene au dezvăluit că ”Fantoma de la Kiev” este un supererou-legendă al cărui personaj a fost creat de ucraineni.

ADVERTISEMENT