News

Cum a reușit o româncă să dea lovitura pe piața afacerilor. A făcut aproape 7 milioane de euro

O româncă a câștigat în cinci ani aproape 7 milioane de euro din tranzacții cu criptomonede. Femeia ar fi investit banii în imobiliare
23.04.2023 | 13:26
Cum a reusit o romanca sa dea lovitura pe piata afacerilor A facut aproape 7 milioane de euro
Femeia a avut succes în tranzacțiile cu criptomonede Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Elena Zaharia, o femeie de 41 de ani din Cluj, a declarat la Finanțe că a câștigat, în perioada 2016-2021, aproximativ 7 milioane de euro din tranzacții cu criptomonede. Banii ar fi fost investiți în peste 300 de apartamente în Cluj-Napoca.

O româncă a câștigat în cinci ani aproape 7 milioane de euro din criptomonede

Elena Zaharia și soțul acesteia, Claudiu Ionuț Zaharia, ar avea conexiuni politice prin prisma persoanelor cu care au fost sau sunt asociați în diverse afaceri, scie publicația Newsweek România.

ADVERTISEMENT

”Elena Zaharia, 41 de ani, este din Cluj-Napoca și a câștigat în cinci ani aproape 35,56 de milioane de lei (circa 7 milioane de euro) din tranzacții cu criptomonede.

Sunt câștigurile declarate, în perioada 2016-2021, pentru care a plătit un impozit de 1,76 milioane lei (340.000 de euro)”, scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT

Deși nu ar deține niciun fel de afacere în România, Elena Zaharia este deținătoarea a peste 300 de apartamente construite de soțul ei. Cuplul Zaharia este în top 3 al celor 200 de persoane și companii care au înregistrat câștiguri de aproape 1 miliard de lei, arată datele consultate de publicația citată.

”Până acum au fost identificate venituri de peste 921 milioane lei obținute de către aproximativ 200 entități atât persoane fizice, cât și juridice.

ADVERTISEMENT

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au identificat circa 357 milioane lei omiși de la declarare, parțial sau integral”, se arată într-un comunicat al ANAF. Agenția Națională de Administrare Fiscală a mai precizat că, în ultima perioadă, se observă o tendință de creștere a sumelor declarate din propria inițiativă.

Femeia ar fi investit banii în imobiliare

Elena și Claudiu Ionuț Zaharia nu au dorit să răspundă întrebărilor Newsweek România legate de decizia de a investi în criptomonede sau în ce monede virtuale au investit, nici care a fost sursa acestor investiții.

ADVERTISEMENT

Potrivit publicației citate, Elena Zaharia ar fi investit banii în sute de apartamente din câteva ansambluri rezidențiale din Cluj-Napoca. Numele ei a figurat sau figurează ca proprietar al unui număr total de 340 de apartamente și terenuri, majoritatea în Cluj Napoca, potrivit datelor de la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Ionuț Claudiu Zaharia, deține compania Amistar Euroconsult SRL care trece printr-un proces de divizare prin care sute de apartamente dezvoltate în Cluj-Napoca au fost transferate pe o nouă entitate cu sediul în București: Amistar Properties SRL,mai scrie publicația citată.

ADVERTISEMENT
Tags: