Life

Cum a reușit să supraviețuiască Mircea Badea în timpul cutremurului din 1977. Bunica lui a făcut gestul salvator

Mircea Badea a fost aproape de tragedie în cutremurul din 1977. Gestul pe care l-a făcut bunica lui pentru a-i salva viața.
07.02.2023 | 16:02
Cum a reusit sa supravietuiasca Mircea Badea in timpul cutremurului din 1977 Bunica lui a facut gestul salvator
Cum a reușit să supraviețuiască Mircea Badea în timpul cutremurului din 1977 Foto Captură Antena 3
ADVERTISEMENT

Mircea Badea a dezvăluit modalitatea prin care a reușit să supraviețuiască în urma cutremurului devastator care a avut loc România în anul 1977.

Cum a reușit să supraviețuiască Mircea Badea în timpul cutremurului din 1977

Bunica lui a fost cea care a făcut gestul salvator datorită căruia prezentatorul TV este în viață astăzi. Mircea Badea și-a amintit că în cadrul cutremurului din 1977 era doar un copil și bunica lui l-a salvat printr-un gest uimitor.

ADVERTISEMENT

Femeia s-a a așezat peste pătuțul în care se aflau bebelușul, iar cărămizile au căzut peste trupul ei dar l-au protejat pe Mircea Badea.

„Eu mai sunt în viață pentru că bunica mea – Dumnezeu să o odihnească – s-a pus peste patul în care eram și au căzut cărămizile peste bunica”, a spus Mircea Badea la Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

Prezentatorul de la Antena 3 CNN a vorbit și despre cutremurul din Turcia și a mărturisit că este foarte sensibil la acest subiect și încearcă să nu privească asemenea imagini de la fața locului pentru că sunt „sinistre”.

De asemenea, Mircea Badea a mai atras atenția și asupra faptului că un asemenea cutremur ar putea avea loc și la noi în țară, așa cum s-a întâmplat și în 1977 când orașe întregi au fost devastate.

ADVERTISEMENT

„Eu încerc să nu prea privesc imaginile de la cutremurul din Turcia. Sunt absolut sinistre. Sunt mai sensibil la acest subiect și nu fac față foarte bine la aceste tragedii. Sigur că s-ar putea întâmpla și la noi, așa cum s-a întâmplat și în 1977”, a mai spus Mircea Badea.

Tragediile după cutremur. Ce se întâmplă în Turcia

Circa 1600 de oameni au fost declarați morți după tragedia din 1977, iar alte peste 11000 de persoane au fost rănite.

ADVERTISEMENT

Între timp, în Turcia tragedia este una și mai mare după cutremurele violente care au zguduit sud-estul țării.

În total, au fost peste 3.000 de morți și peste 20.000 de răniți, conform cifrelor oferite de oficialități marți.

În Turcia și Siria, numărul deceselor adunate ajunge la 5.000.

Dar Organizația Mondială a Sănătății anunță că numărul victimelor ar putea depăși 20.000,  iind mulți oameni aflați sub dărâmături, iar operațiunile de salvare sunt dificile din cauza gerului.

ADVERTISEMENT
Tags: