ADVERTISEMENT
Simona Halep

Cum a reuşit Simona Halep să revină de la 2-5 în decisiv! Totul s-a jucat la nivel mental

Autor: Gabriel Esanu | 10.02.2021 | 13:43
Cum a reuşit Simona Halep să revină de la 2-5 în decisiv! Totul s-a jucat la nivel mental
Simona Halep a demonstrat încă o dată că are un caracter puternic și este inteligentă din punct de vedere tactic

Simona Halep a obţinut calificarea în turul 3 la Australian Open 2021, după un meci fabulos contra australiencei Ajla Tomljanovic, scor 4-6, 6-4, 7-5. Românca a fost de multe ori în dificultate, iar adversara ei părea să aibă controlul. Dar totul s-a schimbat de la 2-5 în decisiv pentru Tomljanovic.

ADVERTISEMENT

Simona Halep – Ajla Tomljanovic a fost un meci spectaculos, în care românca a reuşit să ţină pasul cu adversara ei la numărul de lovituri direct câştigătoare. Un aspect îmbucurător şi chiar un pic surprinzător, dacă ţinem cont că Ajla este o jucătoare foarte agresivă.

A existat şi un aspect pe care Simona este obligată să îl regleze în vederea unui parcurs lung în turneu. Au fost foarte multe greşeli neforţate pentru jucătoarea de pe locul 2 mondial. În special în primul set şi o parte din setul doi. Au fost momente în care jocul româncei a fost complet defazat.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a ştiut cum să profite de rănile încă deschise pe care Tomljanovic le avea din precedentele dueluri directe

Dar până la urmă totul s-a decis la o declaraţie pe care Ajla Tomljanovic o dădea înaintea partidei. Şi la inspiraţia Simonei de a ridica nivelul tocmai atunci când adversara ei, nemiloasă în multe momente, a început să se teamă.

“Am pierdut de fiecare dată în faţa Simonei, dar au fost de fiecare dată meciuri foarte echilibrate. Decise de doar câteva momente cheie. Cel mai mult regret meciul de la Cincinnati, primul nostru duel direct. Am avut-o în mână atunci, am avut 3-0 în setul decisiv, dar mi-a scăpat acel avantaj”, îşi amintea Tomljanovic.

ADVERTISEMENT

În acel meci de la Cincinnati, în 2018, Tomljanovic a câştigat primul set. Apoi a avut 3-0 în decisiv, dar a pierdut următoarele şase game-uri. Prea multe coincidenţe. Iar Ajla nu a rezistat din punct de vedere mental.

Simona Halep a fost puternică şi a ştiut să rămână în meci. Când publicul deja începea să sărbătorească victoria. Ajla ştia că e prea devreme, mai trăise filmul ăsta. Iar când loviturile Simonei au început să lovească nemilos, abia atunci a început să simtă că ale ei ies din teren.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a pierdut unele meciuri pentru că nu a ştiut să se capaciteze în momentele cheie. Dar este şi o maestră a revenirilor. Iar disputa cu Tomljanovic a fost o nouă capodoperă din punct de vedere psihologic.

În următoarea rundă, Simona o va înfrunta pe Kudermetova şi are nevoie să se recupereze. Apoi, cine ştie, şansa de a apela din nou la psihicul puternic. Pentru o revanşă cu Iga Swiatek.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!