News

Cum a reușit un britanic aflat în România să rămână fără 30.000 de euro. Ce a pățit bărbatul în Centrul Vechi

Mai mulți turiști străini au fost lăsați fără zeci de mii de euro de o rețea de escroci din care făceau parte barmani, prostituate și ospătari.
12.06.2024 | 23:40
Cum a reusit un britanic aflat in Romania sa ramana fara 30000 de euro Ce a patit barbatul in Centrul Vechi
Cum a reușit un britanic aflat în România să rămână fără 30.000 de euro. Ce a pățit bărbatul în Centrul Vechi
ADVERTISEMENT

Cheia înșelăciunii era ca turiștii să fie îmbătați, după care rămâneau fără bani în Centrul Vechi din București. Schema a durat timp de mai mulți ani, în două cluburi din Centrul Vechi. Aici, un britanic a fost sechestrat aproape o săptămână într-un local unde a rămas fără 30.000 de euro în doar câteva zile.

Cum a reușit un britanic aflat în România să rămână fără 30.000 de euro

Conform anchetatorilor, din gruparea infracțională făceau parte opt persoane, mai exact barmani, ospătari sau hostesse, mai bine zis prostituate. Aceștia erau împărțiți în două cluburi din București, cu binecuvântarea patronilor. Toată lumea făcea bani de pe urma acestor ”combinații” periculoase.

ADVERTISEMENT

Primele intrate în joc erau damele de companie care îi agățau pe clienți și îi convingeau să le facă cinste cu un pahar de băutură scumpă. Paharul se transforma în 20, moment în care distracția era răsplătită cu show-uri de striptease și alte picanterii. Morți de beți, turiștii străini nu mai știau pe ce lume sunt.

În acel moment interveneau barmanii și ospătarii care le luau cardurile și transferau sume imense de bani în alte conturi. Mai mult, unii clienți erau puși să plătească note de plată la care era adăugat un 0 la coadă, astfel că oamenii rămâneau fără bani pe carduri într-un timp record.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil mulți dintre turiști nu observau ce s-a întâmplat până ajungeau acasă, moment în care nu știau dacă mai au ce să le facă escrocilor din țara noastră. Alți turiști probabil au preferat să tacă, preferând să țină secret faptul că au petrecut cu femei străine, mai ales că mulți dintre ei sunt căsătoriți. De altfel, victimele erau alese cel mai probabil foarte atent, după acest tipar.

“Profitând de starea de ebrietate în care se aflau le foloseau cardurile, le foloseau aplicațiile de banking și transferau diverse sume de bani în conturile personale sau în locul achitării notei de plată mai adăugau un zero la suma respectivă, astfel ridicând valoarea notei de plată”, a declarat Ionuț Burlacu, șef Serv. Investigații Criminale, conform Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

O rețea de infractori din Centrul Vechi al Capitalei a fost săltată de mascați

Recordul a fost bătut de un sărman din Marea Britanie care s-a trezit că a rămas într-o noapte fără 150.000 de lei, bani furați în 16 tranzacții diferite. Polițiștii români au intrat pe firul banilor, astfel că mascații au spart astăzi ușile tuturor celor care i-au înșelat pe străini. Momentan au fost identificate patru victime, însă cu siguranță au existat mult mai multe.

Un alt britanic a povestit că a stat în club o săptămână, timp în care a fost stors de bani, însă recunoaște că s-a bucurat alături de escortele care i-au făcut toate poftele, departe de indiscreția familiei sale din Marea Britanie. Fără să știe, însă, a rămas fără 2000 de dolari de pe cardul său.

ADVERTISEMENT

Interesant, polițiștii spun că turiștii nu cădeau mereu în capcană, cu toate că erau foarte beți. În acele cazuri infractorii recurgeau la violență. Statistic, majoritatea turiștilor spun că sunt la curent cu pericolele care îi pasc la tot pasul în Centrul Vechi din București. Cei opt infractori săltați de mascați sunt acum acuzați de furt, tâlhărie calificată, lipsire de libertate, tăinuire, efectuare de tranzacții financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic. Prejudiciul total ar fi de cel puțin 100.000 de euro, conform anchetatorilor din București.

ADVERTISEMENT
Tags: