News

Cum a reușit un șef de Poliție să-și crească pensia specială la 13.000 de lei. Ce a făcut înainte de pensionare

Un șef din Poliție a reușit ”performanța” de a-și crește pensia specială până la 13.000 de lei. Strategia folosită înainte de pensionare de omul legii.
12.12.2022 | 08:06
Cum a reusit un sef de Politie sasi creasca pensia speciala la 13000 de lei Ce a facut inainte de pensionare
Un șef din Poliție și-a ”umflat” pensia specială până la 13.000 de lei. Ce metodă a folosit. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Într-o perioadă în care milioane de români văd lunar în mână puțin peste 1.000 de lei, bani care dispar rapid pe facturi sau medicamente, un fost șef de Poliție e răsplătit de stat cu 13.000 de lei.

Un șef din Poliție și-a ”umflat” pensia specială până la 13.000 de lei. Ce metodă a folosit

Un fost șef al Serviciului Resurse Umane din Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Vaslui are o pensie specială lunară pe care mulți români o acumulează într-un an.

ADVERTISEMENT

Înainte de pensionare, omul legii s-a folosit de o metodă ingenioasă pentru a avea un venit uriaș.

Legea spune că un angajat din poliție, la fel ca unul din Armată, primește o pensie de serviciu calculată din media veniturilor brute pe cele mai bune șase luni din ultimii cinci ani.

ADVERTISEMENT

De regulă, veniturile sunt mai mari în acele șase luni, pentru că majoritatea poliţiştilor fac atunci ture suplimentare. Ei îşi majorează volumul de muncă şi implicit salariul.

Baza de calcul a viitoarei pensii de serviciu o reprezintă 65% din această medie, pentru ca în final, pensia propriu-zisă să fie egală cu 80 de procente din baza de calcul, scrie Vremea Nouă.

ADVERTISEMENT

Revenind la șeful de Poliție din Vaslui, se pare că, înainte să iasă la pensie, acesta și-a trecut un număr uriaș de ore suplimentare efectuate. La un calculul simplu reiese că, dacă le-ar fi respectat, colonelul ar fi trebuit să stea 24 din 24 de ore la serviciu, notează site-ul local.

Nici judecătorii nu au stat în calea colonelului. Pensia de 13.000, rămasă neatinsă

Interesant este faptul că nici Justiția din România nu a reușit să se atingă de pensia uriașă a polițistului.

ADVERTISEMENT

În 2016, IPJ Vaslui a sesizat mișcarea făcută de fostul șef de Poliție. Acesta chiar a fost dat în judecată. Instanței i s-a cerut să nu ia în calcul perioadele în care colonelul și-a trecut numărul imens de ore suplimentare.

Surprinzător, IPJ a pierdut procesul. Magistrații au luat în calcul orele suplimentare pentru stabilirea pensiei.

Deznodământul pentru fostul șef al Serviciului Resurse Umane a fost unul fericit. El încasează și azi o pensie de 13.000 de lei în fiecare lună.

ADVERTISEMENT
Tags: