News

Cum a salvat un bucureștean de la fier vechi ultimul autobuz Roman Diesel din țară. Îl folosește acum în turnee

De numele lui Alexandru Constantinescu, un bucureștean în vârstă de 41 de ani, se leagă salvarea ultimului autobuz Roman Diesel din România. Vehiculul, recondiționat, este folosit acum în turnee de bărbat.
24.07.2022 | 17:31
Cum a salvat un bucurestean de la fier vechi ultimul autobuz Roman Diesel din tara Il foloseste acum in turnee
Bucureșteanul care a salvat de la fier vechi ultimul autobuz Roman Diesel din România. Sursa foto: colaj Fanatik / captură YouTube
ADVERTISEMENT

Cei mai în vârstă își amintesc cu siguranță de celebrele autobuze Roman Diesel. În special bunicii și părinții noștri au călătorit ani la rândul cu aceste mijloace de transport.

Bucureșteanul care a salvat de la fier vechi ultimul autobuz Roman Diesel din România: ”Te simți Regele Șoselelor, toată lumea se uită la tine”

Alexandru Constantinescu este românul care a reușit să salveze de la transformarea în fier vechi a unei astfel de RATA.

ADVERTISEMENT

Bucureșteanul a cumpărat autobuzul Roman Diesel 111 RD din Sibiu. L-a găsit la o unitate militară. Vehiculul era destul de bine întreținut și avea la bord numai 28.000 de kilometri parcurși.

Imediat după ce l-a cumpărat, românul s-a urcat la volan și a parcurs jumătate de zi și o noapte până la București, cu atenție și mari emoții: ”Am simțit că albesc”, spune bărbatul.

ADVERTISEMENT

Alexandru Constantinescu conduce trupa The Cabarets, iar clasicul autobuz a devenit acum mijlocul de transport pe care îl folosește în turneele prin țară.

”Când conduci un astfel de autobuz te simți repede Regele Șoselelor, toată lumea se uită la tine, toată lumea întoarce capul după tine. O dată ce ai o mașină veche ți-o dorești și pe a doua. Dacă o ai pe a doua, cu siguranță ți-o vei dori și pe a treia.

ADVERTISEMENT

Și așa te trezești că ai o hală mare plină cu mașini. Când vrei să te plimbi vezi că una n-are aia, alta n-are aia. Te bucuri de ele, dar dacă este să scoți una să te plimbi este un întreg coșmar”, a spus bucureșteanul pentru site-ul b365.ro.

De acest autobuz recondiționat, bucureșteanul s-a folosit, la finele lui 2021, pentru a face un film de mare senzație pe internet, intitulat ”La plimbare cu RATA”.

ADVERTISEMENT

Bărbatul din București, pasionat de mașinile vechi

Bărbatul din Capitală nu este la prima ”salvare” de marcă în domeniul mașinilor clasice. Anterior autobuzului Roman Diesel, în anul 2008, Alexandru a reușit să cumpere și să salveze de la dispariție un autocar Mercedes-Benz O 302 IRANNAȚIOANAL.

Acest autovehicul era considerat culmea eleganței și a confortului în România comunistă. Bucureșteanul l-a restaurat, l-a atestat ca vehicul istoric în cadrul clubului Retromobil România și îl folosește tot pentru turnee.

În prezent, Alexandru deține o hală în care își ține bogăția (n.r. mașinile clasice), mai scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT