News

Cum a scăpat Iohannis de amendă, după ce a umblat fără mască: Nu contează ce văd mii de oameni, dacă nu te-a văzut polițistul

Reprezentanții Secției 2 Poliție București au venit cu explicații în privința modului în care Klaus Iohannis a scăpat de amendă, deși a fost surprins fără mască la Congresul PNL din 25 septembrie.
16.11.2021 | 13:32
Cum a scapat Iohannis de amenda dupa ce a umblat fara masca Nu conteaza ce vad mii de oameni daca nu tea vazut politistul
ADVERTISEMENT

Prezent să-l susțină pe Florin Cîțu în lupta cu Ludovic Orban la Congresul PNL din 25 septembrie, președintele Klaus Iohannis a fost surprins momente bune fără masca de protecție, într-o sală cu circa 5.000 de delegați liberali.

Dată fiind această încălcare a regulilor sanitare, mulți s-au așteptat ca șeful statului să fie amendat. În acest sens, un bărbat a cerut Ministerului Afacerilor Interne să-i transmită dacă președintele a fost sau nu sancționat.

ADVERTISEMENT

Motivul pentru care nu a primit amendă Klaus Iohannis la Congresul PNL, unde a fost surprins fără mască

Solicitarea cetățeanului a ajuns la Secţia 2 Poliţie Bucureşti. De aici, bărbatul a fost informat că nu a existat nicio sesizare la 112 în acest sens.

Poliția pune ne-amendarea lui Iohannis pe seama faptului că această încălcare a regulii trebuie constatată de agent ”prin propriile simțuri”.

ADVERTISEMENT

Președintele Iohannis nu a purtat mască nici în Sibiu, în 10 octombrie, atunci când a vizitat Biserica Evanghelică.

Același bărbat, din Sibiu, l-a reclamat pe președinte și pentru acest episod, el fiind redirecționat către IPJ Sibiu.

ADVERTISEMENT

”În baza petiţiei dumneavoastră adresate MAI, remisă spre competentă soluţionare Secţiei 2 Poliţie (…) prin care solicitaţi să fiţi informat dacă domnul preşedinte Klaus Iohannis a fost sancţionat contravenţional în urma participării la Congresul Partidului Naţional Liberal şi la evenimentul de la Biserica Evanghelică din Sibiu, unde declaraţi faptul că nu au fost respectate normele în vigoare cu privire la combaterea şi prevenirea transmiterii virusului SARS-CoV-2, vă comunicăm următoarele:

Organele de poliţie din cadrul acestei subunităţi nu au fost sesizate prin intermediul SNUAU 112 cu privire la încălcarea de către preşedintele României a Legii nr. 55/2020, constând în aceea că nu a purtat mască de protecţie pe parcursul evenimentului la care faceţi referire, respectiv Congresul PNL.

ADVERTISEMENT

Pentru punerea în aplicare a prevederilor OG nr. 2/2001, privind regimul juridic al contravenţiilor, organele de poliţie care au calitatea de agent constatator pot încheia un proces-verbal de constatare a contravenţiei atunci când aceştia constată prin propriile simţuri săvârşirea unei fapte de natură contravenţională”, este răspunsul primit de cetățean la sesizarea trimisă către MAI, conform news.ro.

PNL, amendat cu 10.000 de lei pentru nerespectarea regulilor din pandemie la Congres

Partidul Național Liberal (PNL) a fost amendat cu 10.000 de lei pentru Congresul organizat în 25 septembrie, acolo unde nu au fost respectate regulile privind pandemia de Covid-19.

Poliția Capitalei spune că la congresul din toamnă, la care au participat 5.000 de oameni, nu au fost respectate măsuri esențiale pentru prevenirea infectării cu coronavirus, iar în momentul votului a fost o aglomerație foarte mare și nu s-a respectat distanțarea.

ADVERTISEMENT