Sport

Cum a scăpat Gigi Becali de sechestru de pe avere: “Mi-a zis episcopul de la Teleorman să fac un acatist pentru Sf. Mina. E un sfânt care îi ajută pe păgubiți”

31.12.2019 | 15:00
Cum a scapat Gigi Becali de sechestru de pe avere Mia zis episcopul de la Teleorman sa fac un acatist pentru Sf Mina E un sfant care ii ajuta pe pagubiti
Cum a scăpat Gigi Becali de sechestru de pe avere: "Mi-a zis episcopul de la Teleorman să fac un acatist pentru Sf. Mina. E un sfânt care îi ajută pe păgubiți" FOTO: Gigi Becali la conferinta de prezentare a noului antrenor de la FCSB, desfasurata la sediul din Aleea Alexandru din Bucuresti,
ADVERTISEMENT

Gigi Becali a povestit cum a scăpat de sechestrul pus pe avere de către procurorii DNA în dosarul în care este acuzat de spălare de bani. În finalul lunii noiembrie, DNA a pus sub sechestru bunuri şi conturi în valoare de 39 de milioane de euro, în noul dosar ANRP.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 6.90 este cota pentru ”0-0 scor corect” Vezi aici toate cotele!


ADVERTISEMENT

Cum a scăpat Gigi Becali de sechestru de pe avere: “Acum fă-i şi lui Sf. Mina un dosar penal pentru favorizarea infractorului!”

Însă, pe data de 19 decembrie, Tribunalul Bucureşti a decis ridicarea sechestrului în care Gigi Becali şi Vasi Geambazi sunt acuzaţi de spălare de bani. Patronul FCSB a povestit cum a scăpat de sechestru:

„Mi-au pus sechestru pe avere. Mi-a zis episcopul de la Teleorman să fac un acatist pentru Sf. Mina. E un sfânt care îi ajută pe păgubiți. Și am făcut cinci zile acatist pentru că așa mi-a zis episcopul, că nu există cineva care să rămână neajutorat după ce l-a chemat.

ADVERTISEMENT

Mi-a dat în cap că judecătoarea scoate sigur sechestru. După ce l-a scos, i-am dat mesaj procurorului: «Acum, fă-i și lui Sf. Mina un dosar penal pentru favorizarea infractorului pentru că a venit în ajutorul meu»”, a spus Becali, la Antena Stars.

Gigi Becali şi Vasi Geambazi au încasat 60 de milioane de euro de la ANRP

Gigi Becali este acuzat că ar fi cumpărat un teren de 21 de hectare din Voluntari pe care l-ar fi dat nepotului său cu un milion de euro. Geambazi, devenit proprietar, a cerut ANRP (Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor) despăgubiri pentru că nu poate folosi terenul.

ADVERTISEMENT

Vasi Geambazi a dat statul în judecată şi a câştigat la Curtea de Apel o sumă de aproximativ 60 de milioane de euro. Practic, Gigi Becali şi Vasi Geambazi au obţinut un profit uriaş în urma acestei afaceri.

Procurorii DNA susţin că raportul de evaluare a fost umflat de 3 ori şi că Becali şi Geambazi ar fi trebuit să obţină despăgubiri de 20 de milioane de euro. DNA l-a pus sub acuzare şi pe expertul evaluator pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite.

ADVERTISEMENT

„Cunoscând că despăgubirea a fost stabilită în urma supraevaluării frauduloase, cei doi oameni de afaceri ar fi disimulat proprietatea și dreptul de dispoziție asupra despăgubirii. De asemenea, prin multiple transferuri succesive, intercalate și reciproce, cei doi oameni de afaceri ar fi efectuat o serie de operațiuni bancare, în perioada 2014-2019, în scopul separării și ascunderii sumei de originea ilicită.

Aceștia ar fi folosit cea mai mare parte a sumei provenind din supraevaluarea frauduloasă pentru capitalizarea unor societăți comerciale și ar fi dobândit o parte importantă a sumei prin retrageri de numerar”, arată DNA într-un comunicat de presă.

  • 60 de milioane de euro au primit despăgubiri Becali şi Geambazi de la ANRP
  • 500 de milioane de euro este averea estimată a lui Gigi Becali
ADVERTISEMENT