Sport

Cum a scăpat Ianis Hagi de carantină în Macedonia: „Ne-a ajutat Ambasada, a venit singur acasă cu un avion privat”

FRF l-a repatriat din pe Ianis Hagi cu un avion privat din Macedonia de Nord. A fost nevoie și de intervenția Ambasadei.
09.09.2021 | 18:06
Cum a scapat Ianis Hagi de carantina in Macedonia Nea ajutat Ambasada a venit singur acasa cu un avion privat
Ianis Hagi. FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi a aflat în cantonamentul echipei naționale că este infectat cu Covid-19, cu o zi înaintea meciului cu Macedonia de Nord, 0-0 în preliminariile pentru Cupa Mondială de anul viitor.

Fotbalistul risca să petreacă două săptămâni în carantină, în  Macedonia, dacă nu intervenea Ambasada României de la Skpje care, împreună cu FRF, i-au pus la dispoziție un avion privat care să-l aducă în țară.

ADVERTISEMENT

Cum comentează Mihai Stoichiță faptul că Ianis Hagi nu s-a vaccinat anti Covid

Directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, Mihai Stoichiță, a explicat că FRF a obținut acordul autorităților din Macedonia ca Ianis Hagi să se poată întoarce în țară și să nu fie obligat să efectueze 10 zile de carantină la Skopje.

Oficialul FRF a mai spus că nici un fotbalist din circuitul echipe naționale nu a fost obligat să se vaccineze și că acest gest ține de alegerea fiecărui jucător.

ADVERTISEMENT

”Sănătatea unui om a fost mai presus de orice. Ianis a venit cu un avion singur acasă, nu a făcut carantină acolo. Asta s-a produs la cererea FRF și cu amabilitatea oficialilor macedoneni plus intervenția providențială a ambasadei României.

Probabil a fost luat și izolat de la aeroport. Nu a avut simptome grave, ne-am bucurat că a fost așa. În privința vaccinării, fiecare om are opțiunea lui. FRF nu poate să oblige un jucător să se vaccineze sau nu”, a spus Stoichiță la Digisport.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi s-a infectat în Scoția

Internaționalul român a ieșit pozitiv la testul pentru coronavirus și a ratat partida naționalei ”tricolore” din Macedonia de Nord, din preliminariile CM Qatar 2022.

Imediat după ce FRF a făcut acest anunț, presa scoțiană a dezvăluit faptul că jucătorul lui Rangers ar fi contractat virusul la echipa de club, înaintea unui meci din cupele europene, când mai mulți coechipieri au ieșit pozitiv.

ADVERTISEMENT

De altfel, tot jurnaliștii din Scoția notează că oficialii campioanei Rangers FC salută decizia Federației Române de Fotbal și intervenția Ambasadei, de a-l repatria pe fotbalist.

Scoțienii mai spun că fără intervenția autorităților Ianis Hagi ar fi urmat să fie carantinat 20 de zile la Skopje, pentru că așa prevăd legile din Macedonia de Nord în cazul unei persoane care prezintă simptome.

Rangers va disputa primul meci în campionat după pauza internațională, sâmbătă, de la ora 14:30, în deplasare, la Saint Johnstone.

ADVERTISEMENT