Sport

EXCLUSIV / Cum a scăpat de suspendare Şeroni: “E VINA arbitrului!”

Emilian Hulubei, preşedintele AFAN, a declarat pentru FANATIK.RO că preşedinţii celor două comisii ale FRF, de Disciplină şi de Recurs, vor trebuie să se prezinte pe data de 15 decembrie in...
01.12.2014 | 16:55
EXCLUSIV  Cum a scapat de suspendare Seroni E VINA arbitrului

Emilian Hulubei, preşedintele AFAN, a declarat pentru FANATIK.RO că preşedinţii celor două comisii ale FRF, de Disciplină şi de Recurs, vor trebuie să se prezinte pe data de 15 decembrie in faţa Comitetului Executiv şi să îşi justifice măsurile luate în cazurile Mureşan şi Şeroni, ale căror suspendări au fost anulate de Comisia de Recurs, după ce au fost suspendaţi, în primă fază, 16 etape de Comisia de Disciplină: Aşa nu se mai poate! Răzvan Burleanu trebuie să pună piciorul în prag, deoarece riscăm să ne facem de rîs. Sunt curios să văd şi eu cum preşedinţii celor două comisii vor motiva în faţa Comitetului Executiv deciziile lor diferiteOricum eu voi merge în solidar cu cei de la Steaua la TAS faţă de cazul Rusescu-Mureşan”, a încheiat Hulubei.

“Comisia de Recurs a anulat suspendarea lui Şeroni tot pe un viciu de procedură, nu pe fond”

Comisia de Recurs a Federaţiei Române de Fotbal a anulat decizia Comisiei de Disciplină în cazul suspendărilor celor doi fotbalişti, Gabi Mureşan şi Alin Şeroni. Fotbalistul ardelenilor primise 16 etape de supsendare după lovitura dură pe care i-a aplicat-o lui Raul Rusescu, dar pedeapsa a fost anulată. La fel a fost şi în cazul lui Şeroni, cel care i-a provocat o dublă fractură de tibie şi peroneu lui Nicuşor Bancu, fotbalistul Viitorului stînd pe bară o singură etapă, apoi a fost absolvit de pedeapsă.

bancu_rusescu

 

Surse din cadrul Comisiei de Recurs au dezvăluit pentru FANATIK.RO că motivul pentru care a fost anulată suspendarea lui Şeroni este acelaşi ca cel din cazul lui Gabi Mureşan: “Ca şi în cazul meciului de la Tg. Mureş, arbitrul întîlnirii nu a dictat eliminare directă pentru fault extremd e dur, ci a acordat cartonaş galben celui care a făcut faultul. Şeroni a fost eliminat în jocul de la Craiova pentru cumul de cartonaşe, nu pentru faultul dur la Bancu. Ori pentru cumul de cartonaşe, jucătorul este suspendat o etapă. Dacă se acorda eliminare, atunci se discuta pe fond de gravitatea accidentării, dar cum nu a fost cazul, s-a anulat pe un viciu de procedură, ca şi în cazul lui Mureşan! Deciziile arbitrului în teren nu pot fi schimbate!”

Arbitrul jocului CS Universitatea – Viitorul, din optimile Cupei României, scor 2-1, după prelungiri, a fost Florin Miron, din Bucureşti.

Vezi motivarea deciziei Comisiei de Recurs a FRF în cazul Gabi Mureşan!

Gheorghe Civorchian, secretraul general al FRF a luat poziţie însă după anularea deciziee în cazul Şeroni: “Nu ştiu nimic, nu pot să vă răspund. Sîntem plecaţi din Bucureşti, nici nu ştiu ce s-a întîmplat. Pentru mine nu mai este o noutate ce se întîmplă la Comisiile astea. În cazul Mureşan s-au trezit doi de la AFAN  să ia alta decizie. Pe 15 decembrie vor veni cei de la comisii să ne răspundă la întrebări. Să vină cu un raport pe ultimele şase luni, că toată lumea este stupefiată de ce se petrece”, a spus Chivorchian pentru gsp.

500 Ron BONUS, 5 runde gratuite + 15 dupa prima depunere doar la cazinoul Unibet!

Tags: