Sporturi

Cum a scăpat Simona Halep de amendă din partea WTA. A adus scutire de la medic

18.10.2018 | 23:24
Cum a scapat Simona Halep de amenda din partea WTA A adus scutire de la medic
ADVERTISEMENT

Simona Halep a renunţat la Turneul Campioanelor, din cauza problemelor la spate şi, practic, îşi încheie sezonul 2018. Un an cu multe realizări, care a adus şi primul trofeu de Grand Slam. Dar cu un final trist, marcat de accidentarea la spate, dar şi de încăpăţânarea Simonei Halep pentru a juca. Fie pentru a nu fi amendată de WTA, fie pentru a lua bonusul de un milion de dolari oferit de acelaşi for.

Totuşi, poate singurele părţi pozitive la finalul de sezon, Simona Halep a luat milionul de dolari şi, în plus, nici nu va fi amendată. Chiar WTA a făcut precizări în această privinţă. Deşi nu a reuşit să îşi îndeplinească baremul minim de turnee de categorie Premier, după retragerea de la Moscova, liderul mondial va scăpa basma curată. Conducerea tenisului feminin a luat act de accidentare şi a acceptat-o ca fiind un motiv întemeiat al absenţei.

ADVERTISEMENT

Cum a scăpat Simona Halep de amendă din partea WTA. S-a ținut cont de actele depuse de româncă

WTA a ţinut cont de faptul că Simona Halep era deja la Moscova în momentul anunţării retragerii, ceea ce ar certifica bunele intenţii ale româncei, care ar fi dorit să participe. În plus, Simona a venit cu actele necesare pentru a demonstra că era, într-adevăr, accidentată. Practic, liderul mondial a avut scutire de la medic pentru a lipsi de la Moscova. Situaţie care a făcut ca Simona Halep să nu joace nici un turneu Premier în a doua parte a sezonului.

Chiar dacă a fost o toamnă fără nici o victorie pentru Simona Halep în circuitul WTA, constănţeanca va rămâne pe primul loc mondial, poziţie în care va reuşi să încheie sezonul, pentru a doua oară consecutiv. Angelique Kerber este jucătoarea care se poate apropia cel mai mult. Vine la doar 46 de puncte dacă va câştiga titlul cu victorii pe linie în grupe la Singapore.

ADVERTISEMENT