Cum a trăit Buzărnescu înfrângerea de la simplu și victoria echipei de dublu! „Sper că prezența mea a contat”

Alexandru Năstase   
in Tenis
11/02/2019, 09:09
Cum a trăit Buzărnescu înfrângerea de la simplu și victoria echipei de dublu! „Sper că prezența mea a contat” GALERIE FOTO
Mihaela Buzărnescu a pierdut ambele jocuri disputate cu reprezentantele Cehiei la FED Cup

Mihaela Buzărnescu a pierdut ambele jocuri disputate la simplu împotriva Cehiei. Înfrângerea din ultima zi a fost trăită la cote maxime, dar victoria obţinută de dublul Monica Niculescu/Irina Begu i-a mai alinat din supărare.

“Mi-a trecut supărarea, mi-a trecut totul. Doamne, ajută! Am reuşit, am câştigat şi mă bcuur enorm. Moni a fost incredibilă astăzi, a acoperit tot fileul şi jos pălăria! Mă bcuur că fac parte din această echipă, nu am putut astăzi să ajut echipa, dar sper că prezenţa mea a contat. Lor le datorăm toată victoria. Ne place trofeul şi o să muncim foarte, foarte mult pentru a-l aduce acasă”, a declarat Mihaela Buzărnescu imediat după ce România s-a calificat în semifinalele competiției de FED Cup.

Cum a trăit Buzărnescu înfrângerea de la simplu și victoria echipei de dublu! Buzărnescu
Mihaela Buzărnescu a aplaudat la scenă deschisă victoria echipei de dublu

Cum a trăit Buzărnescu înfrângerea de la simplu și victoria echipei de dublu!

De remarcat că România se află pentru a doua oară în istorie în semifinalele Cupei Federaţiei. A mai reușit lucrul acesta în ediția din 1973. Cuplul Irina Begu, locul 35 WTA la dublu / Monica Niculescu, locul 51 WTA a fost cel care a adus punctul decisiv. Cele două au învins perechea Katerina Siniakova, considerată cea mai bună jucătoare de tenis a lumii în proba de dublu și Barbora Krejcikova, locul 2 WTA la dublu, cu scorul de 6-7 (2), 6-4, 6-4.

Totul a pornit de la meciul Mihaelei Buzărnescu. A 29-a jucătoare clasată în circuitul WTA a pierdut primul joc împotriva Karolinei Pliskova, scor 6-1, 6-4. Simona Halep a restabilit egalitatea la capătul primei zile după ce a trecut de Katerina Siniakova, locul 44 WTA cu scorul de 6-4, 6-0. În a doua zi a întrecerii, fostul lider mondial a învins-o pe Karolina Pliskova, cu scorul de 6-4, 5-7, 6-4, pentru ca Mihaela Buzărnescu să cedeze și a doua partidă jucată la Ostrava, cea cu Katerina Siniakova, scor 6-4, 6-2. În semifinale, România întâlnește Franţa, de asemenea, în deplasare, în 20 şi 21 aprilie.

  • 2-3 a fost scorul înregistrat la Ostrava în partida Cehia – România

 

 

Închide ×