Fotbal international

Cum a trăit Constantin Dima meciul cu Dinamo Kiev: ”Când am ajuns în Ucraina am fost șocat”

22.02.2021 | 16:59
Cum a trait Constantin Dima meciul cu Dinamo Kiev Cand am ajuns in Ucraina am fost socat
ADVERTISEMENT

Transferat de puțin timp în Ucraina, la FK Desna, Constantin Dima a trăit șocul vieții, la meciul cu Dinamo Kiev, primul al internaționalului român de tineret pentru noua echipă.

Dima și-a petrecut prima perioadă alături de noii săi colegi în cantonament, în Turcia, unde echipa se antrena la temperaturi normale, de 20-23 de grade.

ADVERTISEMENT

Odată ajuns în Ucraina a îndurat temperaturi cumplite, de -20 de grade. La sfârșitul săptămânii Dima a remizat cu Dinamo Kiev, echipa lui Mircea Lucescu.

Constantin Dima, șocat de frigul din Ucraina

Crescut în Ștefan cel Mare, Constantin Dima a evoluat din 2018 la Astra Giurgiu. Cum contractul său expira la sfârșitul actualului sezon, oficialii giurgiuveni au fost de acord cu transferul acestuia la FK Desna, pentru doar 100.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Internaționalul de tineret s-a alăturat noii sale echipe în Atntalya, unde ucrainenii efectuau un stagiu de pregătire. Când a ajuns la Desna a făcut cunoștință cu frigul ucrainean.

”La sosirea în Urcaina am fost şocat. Realmente şocat! De la 23 de grade, în Antalya, am ajuns la -20 de grade la Desna! Vă daţi seama? Chiar nu mă aşteptam”, a povestit fotbalistul la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Se bate la cupele europene

FK Desna nu este un club de tradiție în Ucraina, dar contextul politic și economic au făcut posibilă promovarea echipei în prima ligă, în 2018.

După un prin campionat modest, încheiat pe locul 8, în care a evitat retrogradarea în urma unui play-off, FK Desna a terminat sezonul 2019/2020 pe locul 4, ratând de puțin prezența în cupele europene.

ADVERTISEMENT

Și în sezonul în curs Desna este tot pe 4 în prima ligă din Ucraina, iar duminică, echipa lui Constantin Dima a obținut un punct prețios în meciul cu Dinamo Kiev, echipa antrenată de Mircea Lucescu.

ADVERTISEMENT