Fotbal intern

Cum a trăit Denis Drăguş ziua debutului la naţională! Ce a făcut în Serbia – România 2-2

11.09.2018 | 01:47
Cum a trait Denis Dragus ziua debutului la nationala Ce a facut in Serbia  Romania 22

Denis Dăguş şi-a făcut debutul la echipa naţională a României în remiza cu Serbia, scor 2-2. Mijlocaşul ofensiv al Viitorului a bifat 60 de minute la primul meci sub tricolor, înainte să fie înlocuit cu Alexandru Mitriţă.

Dimineaţă, tricolorii au ieşit la o plimbare prin Belgrad, jucătorii împărţindu-se în mai multe grupuleţe. Denis Drăguş, chemat în premieră la echipa naţională a României, s-a plimbat prin mall-ul Rajiceva alături de Tudor Băluţă, colegul său de la Viitorul. După ce au intrat în mai multe magazine, cei doi au ieşit din centrul comercial şi s-au aşezat pe o bancă din faţa mall-ului. În timp ce colegii lor de la naţională continuau să colinde magazinele, Denis Drăguş şi Tudor Băluţă au stat la discuţii preţ de mai bine de zece minute.

Cum a trăit Denis Drăguş ziua debutului la naţională

La ora locală 18:30 (19:30, ora României), Cosmin Contra a efectuat şedinţa de dinaintea meciului cu Serbia, moment în care Denis Drăguş a aflat că face parte din formula de start pentru partida de pe stadionul „Partizan”.

Chiar dacă s-a aflat la primul meci pentru echipa naţională a României, Denis Drăguş a intrat cu tupeu şi nu a dat dovadă de emoţii în primele minute ale meciului cu Serbia. În minutul 10 al partidei, mijlocaşul Viitorului a avut o intrare mai dură la Antonio Rukavina, însă arbitru a trecut cu vederea faultul. După un sfert de oră, Denis Drăguş a reuşit mai multe driblinguri, însă nu a mai putut da o pasă utilă.

Ce i-a cerut Cosmin Contra lui Denis Drăguş la pauză

La revenirea de la cabine, Cosmin Contra a purtat o scurtă discuţie cu Denis Drăguş în timp ce se întorceau de la cabine. Printre altele, din semnele arătate, „Guriţă” i-a cerut să fie mai prezent în meci şi să fie mai incisiv atunci când atacă. Discuţia a avut efectul scontat, iar în minutul 56, mijlocaşul de 19 ani a luat o acţiune pe cont propriu, după care i-a oferit o pasă cu călcâiul lui Nicuşor Bancu.

După 120 de secunde, Denis Drăguş a încercat acelaşi artificiu tehnic, spre nemulţumirea lui Cosmin Contra. Imediat, la faza următoare, Alexandru Chipciu a reuşit o acţiune în viteză, în zonă centrală, şi i-a pasat lui Denis Drăguş, care a şutat spre poarta apărată de Marko Dmitrovic, mingea trecând puţin pe lângă bara porţii sârbilor.

Ce a spus Denis Dăguş după debutul la naţională

La finalul meciului, Denis Drăguş a dezvăluit că a aflat abia după-amiază că va debuta pentru naţionala României. La conferinţa de presă de după partida de la Belgrad, Cosmin Contra a spus că l-a ales pe mijlocaşul de 19 ani în locul lui Alexandru Mitriţă, care a avut câteva probleme fizice. “Am aflat după-amiază, puţin emoţionat. Cât timp îţi faci treaba, treci mai repede etapele. Nu am vorbit cu Gică Hagi încă. E alt nivel, dar am făcut faţă”, a declarat Denis Drăguş.

Înaintea meciului, Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, a anunţat că Denis Drăguş a reuşit să-l impreioneze pe Cosmin Contra la antrenamentele premergătoare meciului de la Belgrad. “Contra a fost impresionat de cum a arătat Drăguş la antrenamente. E posibil să-l vedem debutând la echipa naţională. Poate vom beneficia de o nebunie a unui tânăr care să vină de nicăieri şi să facă diferenţa”, a declarat Andrei Vochin la Telekom Sport.

Denis Drăguş în Serbia - România 2-2. Cum a trăit ziua debutului la naţională
Cum a trăit Denis Drăguş ziua debutului la naţională