News

Cum a trăit în sclavie zece ani un copil din Galați. Chinurile îndurate până a decis să-și ia propria viață

Mihai Alexandru Stoian a fost trimis „la stână” încă de la vârsta de 9 ani, și timp de zece ani a îndurat bătăi și chinuri, fiind tratat asemenea unui sclav
30.10.2022 | 10:45
Cum a trait in sclavie zece ani un copil din Galati Chinurile indurate pana a decis sasi ia propria viata
Zece ani de sclavie în România. Sursa foto: captură/ Antena3
ADVERTISEMENT

Sclavia modernă este încă un fenomen larg răspândit la noi în țară, unde copiii sunt adesea puși la muncă încă de la vârste de șapte, opt ani, de cele mai multe ori chiar de propria familie, iar cazul sfâșietor al lui Mihai Alexandru Stoian este doar cel mai recent, însă nu și ultimul.

Cum a fost trimis la muncă un copil de 9 ani

Zece ani a durat sclavia îndurată de tânărul Mihai Alexandru Stoian, exploatat, bătut, înfometat, batjocorit şi aruncat să trăiască într-o baracă, printre animale, în indiferența unei comunităţi întregi din comuna Slobozia Conachi, județul Galaţi.

ADVERTISEMENT

Coșmarul copilului de doar nouă ani începe după moartea tatălui acestuia, de atunci de când există și ultima fotografie cu Mihai în viață. Potrivit Antena3, cei care au relatat cazul tragic al acestui copil, după decesul tatălui, mama copilului se lasă păcălită de o mătușă înstărită să îl dea pe copilul de doar nouă ani la stână, „să se învețe cu munca, și să nu apuce pe căi greșite”.

Potrivit sursei citate, mătușa avea însă nevoie de un sclav care să îi păzească oile. Copilul de nouă ani a fost obligat să trăiască singur, într-o baracă neîncălzită, fără mâncare, fără familie, și fără niciun alt viitor.

ADVERTISEMENT

Fratele ar fi putut avea aceeași soartă

Potrivit jurnaliștilor de la Antena3, Mihai era la dispoziția exclusivă a familiei Nedelcu, cei care l-au ținut departe de civilizație și propria sa familie, în cușca din spatele casei sau pe câmp cu oile. Timp de zece ani acesta nu a avut voie să vorbească cu nimeni, fără prieteni sau familie, cu grija celor 300 de oi, singura companie a copilului a fost doar un câine.

Fratele mai mic al lui Mihai, Radu, cel care s-a născut în anul în care Mihai a fost luat la stână, ar fi putut avea aceeași soartă cu a fratelui lui mai mare. Potrivit sursei citate, acesta a fost pur și simplu vânat pe stradă și trimis să muncească alături de Mihai, singura diferență fiind aceea că îl lăsau să se întoarcă seara acasă.

ADVERTISEMENT

“Când veneam de la şcoală cu colegii, cu prietenii, mă trimiteau la oi că altfel mă bate. Eram chinuiţi, bătuţi. Am petrecut cu el (n.r. cu Mihai) câţiva ani buni, mergeam cu el cu oile, dormeam cu el”, a declarat Radu pentru Antena 3.

În momentul în care Mihai s-a îmbolnăvit grav de plămâni, adolescentul nu a fost lăsat să meargă la spital pentru tratament. Sora sa a povestit ce s-a întâmplat ultima oară când l-a văzut.

ADVERTISEMENT

“Era trist, l-am văzut trist. Mi-a cerut un telefon. I-a cerut soţului meu dacă îi lasă telefonul meu şi atunci i-am dat telefon pentru că am zis că aşa vom mai vorbi cu el, dar din păcate i-au luat telefonul că au zis că nu este el în stare să vorbească la telefon”, a spus tânăra.

Mai mult decât o sinucidere

Abandonat de familie, abandonat de toate instituțiile statului, școală, primar, Protecția Copilului, băiat și-a luat propria viață.

A fost găsit mort în data de 25 noiembrie, 2015, lângă oile de care avea grijă. Adolescentul abia împlinise 19 ani.

Procurorii care au fost chemați de polițiști la locul unde băiatul a fost găsit mort au realizat că au de-a face cu mai mult decât o simplă sinucidere. Acum, la șapte ani de la moartea băiatului, Rodica şi Nicolae Nedelcu, mătuşa şi unchiul care l-au exploatat şi batjocorit sunt judecaţi la Tribunalul Galaţi pentru sclavie şi determinarea sau înlesnirea sinuciderii.

 

ADVERTISEMENT
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a...
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a cheltuit-o la dineul Generației de Aur
Propagandistul lui Vladimir Putin spune că „războiul nuclear este inevitabil”: „Să comparăm ale...
Propagandistul lui Vladimir Putin spune că „războiul nuclear este inevitabil”: „Să comparăm ale cui arme strategice sunt mai mari!”
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Cele două rute pe care se produc cel mai des turbulenţe. Experţii spun...
Cele două rute pe care se produc cel mai des turbulenţe. Experţii spun că fenomenul nu apare mereu pe radar
Bărbatul care se va căsători cu fosta soţie a lui Cristi Borcea, emoţionat...
Bărbatul care se va căsători cu fosta soţie a lui Cristi Borcea, emoţionat până la lacrimi: Regina sufletului meu
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu...
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu Mara Bănică. Uluitor ce s-a aflat
PENSII majorate cu 90%! Cine intră în noua schemă de calcul
PENSII majorate cu 90%! Cine intră în noua schemă de calcul
Culiță Sterp o amenință cu judecata pe Mara Banică. Atac dur la adresa...
Culiță Sterp o amenință cu judecata pe Mara Banică. Atac dur la adresa vedetei TV. "Cine sunteți dumneavoastră"
Taxele care scad vertiginos. Românii vor rămâne cu mai mulți bani în cont
Taxele care scad vertiginos. Românii vor rămâne cu mai mulți bani în cont
Un nou scandal monstru la Antenă. A fost dat afară mișelește. „Mă simțeam...
Un nou scandal monstru la Antenă. A fost dat afară mișelește. „Mă simțeam umilit, batjocorit, neimportant. Un mediu toxic”
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu....
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu. Sponsori ai PSD, apropiați ai lui Sorin Oprescu și denunțătorul vicepreședintelui PNL Iulian Dumitrescu
De ce Andrei Aradits nu o suportă pe Andreea Bălan: „Nu prea ne...
De ce Andrei Aradits nu o suportă pe Andreea Bălan: „Nu prea ne plăceam așa..”