News

Cum a trăit Liviu Dragnea prima noapte în închisoare! De ce nu a luat cina

28.05.2019 | 09:25
Cum a trait Liviu Dragnea prima noapte in inchisoare De ce nu a luat cina

Liviu Dragnea şi-a petrecut prima noapte după gratii, la Penitenciarul Rahova, unde a ajuns după ce instanța supremă l-a condamnat definitiv la 3 ani şi jumătate cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Cum a trăit Liviu Dragnea prima noapte în închisoare. Nici nu a mâncat

Chiar dacă a încercat să scape de ziariști și de protestatari, Liviu Dragnea a fost filmat de toate televiziunile stând în mașina polițiștilor. Președintele PSD a încercat s-i păcălească pe ziariști cu o limuzină-momeală. Aceasta avea geamuri fumurii și a ieșit din garaj pentru a-i lua pe ziariști de la adresa lui Liviu Dragnea. La câteva minute a intrat o altă mașină, care a ieșit cu Liviu Dragnea.

Odată ajuns la Rahova, Liviu Dragnea şi-a luat în primire celula destinată VIP-urilor, prin care a mai trecut și Adrian Năstase, alt fost preşedinte al PSD. Celula este învecinată cu cea pe care o ocupă acum fostul primar al Constanței, Radu Mazăre.

Liviu Dragnea prima noapte in inchisoare
Liviu Dragnea prima noapte in inchisoare

Cum poate scăpa Liviu Dragnea de pușcărie

Dragnea s-a uitat la televizor, dar a ratat cina, însă, spun surse din interior, cel mai probabil a venit cu mâncare de acasă. Marți dimineață va intra în programul de evaluare medicală și psihologică şi va fi în carantină pentru o perioadă de 21 de zile.

“Eu nu mă tem de nimic. Dacă mă temeam, eram preş, ghiocel, slugă. Nu e vorba de teamă, dar completul de judecată dacă va rezista presiunilor inimaginabile vor da achitare, pentru că sunt complet nevinovat, dacă nu vor rezista nu vor da achitare”. Este declarația dată de Liviu Dragnea cu o noapte înainte de a afla că trebuie să meargă la închisoare pentru 3 ani și șase luni.

Pe 5 iunie, magistraţii trebuie să ia o decizie privind contestarea primului complet de judecată care l-a condamnat în prima instanţă. Avocaţii lui Liviu Dragnea s-au plâns că judecătorii care i-au dat pedeapsa de 3 ani şi jumătate cu executare, anul trecut, nu ar fi fost specializaţi în infracţiuni de corupţie.

Apărarea lui Dragnea spera că judecătorii constituţionali să îi dea dreptate, apoi să declanşeze proceduri extraordinare de atac şi să ceară anularea condamnării.