Sport

Cum a trăit președintele Rapidului nebunia de la meciul cu Krim: ”Spuneam o rugăciune! Simțeam că avem nevoie de ajutor divin!”. De ce a schimbat antrenorul în timpul sezonului. Exclusiv

Preşedintele Rapidului a trăit la maximum remontada formaţiei sale în meciul cu Krim. Bogdan Vasiliu a vorbit pentru FANATIK şi despre schimbarea antrenorului şi planurile echipei.
28.03.2023 | 11:20
Cum a trait presedintele Rapidului nebunia de la meciul cu Krim Spuneam o rugaciune Simteam ca avem nevoie de ajutor divin De ce a schimbat antrenorul in timpul sezonului Exclusiv
Bogdan Vasiliu, preşedintele CS Rapid. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Rapid a reuşit o revenire fantastică împotriva lui Krim Ljubljana, în play-off-ul din EHF Champions League. Giuleştencele s-au impus cu 30-24 şi s-au calificat la un gol în sferturile de finală, unde vor întâlni campioana en-titre, Vipers Kristiansand.

Cum a trăit președintele Rapidului nebunia de la meciul cu Krim: ”Spuneam o rugăciune! Simțeam că avem nevoie de ajutor divin!”

Preşedintele CS Rapid a trăit la intensitate maximă momentele de tensiune din timpul meciului cu Krim. Bogdan Vasiliu spunea că s-a rugat mult în repriza secundă, când lucrurile erau pe muchie de cuţit:

ADVERTISEMENT

“A fost un meci pe care l-am trăit la maximum. În repriza secundă, spuneam o rugăciune. Simţeam că avem nevoie de ajutor divin pentru a trece mai departe. A fost un retur fantastic, am reuşit să recuperăm cele cinci goluri şi să mergem în sferturile de finală.

Eu cred că în meciul tur a fost un rezultat nedrept. Am condus la pauză, dar apoi am făcut o repriză secundă foarte slabă. Iar pe extreme a fost cel mai slab meci de când sunt eu la Rapid. Dar asta a fost.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă ne-am făcut viaţa grea pentru retur, am reuşit să câştigăm la şase goluri şi să ajungem între cele mai bune opt echipe ale Europei”, a spus Vasiliu pentru FANATIK.

De ce a fost schimbat Carlos Viver: “Lumea vorbeşte fără să ştie ce se întâmplă în vestiar şi în viaţa echipei”

Înaintea duelului dintre Rapid şi Krim Ljubljana, oficialii giuleştenilor au luat o decizie curajoasă. L-au înlocuit pe Carlos Viver, antrenorul care a adus titlul, cu Kim Rasmussen. Vasiliu a explicat această schimbare:

ADVERTISEMENT

“Lumea vorbeşte fără să ştie ce se întâmplă în vestiar şi în viaţa echipei. Despărţirea de Carlos a fost una foarte dificilă şi îi mulţumim pentru tot. A venit într-un moment greu, a câştigat titlul. Dar trebuia să creăm acest şoc la echipă”.

“Ar fi un miracol să eliminăm Vipers, campioana Europei”

Rapid urmează să întâlnească cel mai greu adversar din Champions League, Vipers Kristiansand. Meciul tur se joacă în Sala Polivalentă, iar returul va avea loc pe terenul campioanei Europei. Dar giuleştencele şi-au îndeplinit obiectivul şi chiar dacă va fi greu, nu vor să se întâlnească aici:

ADVERTISEMENT

“Realistic vorbind, ar fi un miracol să eliminăm Vipers, campioana Europei, şi să ne calificăm în Final Four. Ne-am depăşit obiectivul, este adevărat, dar vom da totul în aceste meciuri. Campionatul este pierdut şi va trebui să luptăm pentru locul doi.

Cred că ajungem în Liga Campionilor şi de pe locul doi, cu wild card. Dar campionatul este puternic şi trebuie să luptăm. Sunt multe echipe bune. Începând cu sezonul viitor, obiectivele de la Rapid vor fi câştigarea titlului şi calificarea în fazele superioare din Champions League.

“Sper ca în 3-4 ani să putem câştiga trofeul, să îl aducem la Bucureşti”

Sper ca în 3-4 ani să putem câştiga trofeul, să îl aducem la Bucureşti. Şi mi-ar plăcea ca toate echipele româneşti participante în cupele europene să aibă un parcurs cât mai lung şi să ia în serios competiţia în care participă.

În ultimii ani s-a mai întâmplat ca unele echipe să lupte pentru a ajunge în cupele europene şi apoi să fie eliminate în primele tururi preliminare. Îmi aduc aminte în ultimii ani exemplele Gloria Buzău, sau Măgura Cisnădie. Îmi doresc ca odată ajunse în Europa, echipele româneşti să respecte competiţia”, a explicat Bogdan Vasiliu pentru FANATIK.

Meciul tur cu Vipers se va disputa pe 29-30 aprilie, în timp ce returul va avea loc o săptămână mai târziu. Rapid este în campionat pe locul doi, la 12 puncte de liderul CSM Bucureşti, care s-a desprins în clasament.

ADVERTISEMENT