Sport

Cum a trăit Roger Federer ultimul meci dintr-o carieră stelară! Interviul care a stors lacrimile tuturor: “O să trec cumva şi peste acest moment!” Video

Roger Federer s-a retras din tenis, după meciul de dublu jucat alături de Rafael Nadal, la Laver Cup 2022. La finalul partidei, elveţianul a plâns în timpul interviului.
24.09.2022 | 03:30
Cum a trait Roger Federer ultimul meci dintro cariera stelara Interviul care a stors lacrimile tuturor O sa trec cumva si peste acest moment Video
Roger Federer, în lacrimi după ultimul meci din carieră
ADVERTISEMENT

Întreaga lume a tenisului s-a oprit pentru 2 ore şi 16 minute, cât Roger Federer a jucat ultimul meci din carieră. Elveţianul a făcut pereche cu Rafael Nadal, la Laver Cup 2022, însă au fost învinşi dramatic de perechea Jack Sock/Frances Tiafoe. La finalul meciului, marele campion a oferit ultimul interviu din cariera de jucător de tenis, iar momentele au fost de-a dreptul emoţionante.

Roger Federer, în lacrimi la interviu. Ce a spus la finalul ultimului meci din carieră

Imediat după ce meciul de dublu s-a terminat, Roger Federer a izbucnit în lacrimi. Jucătorul de 41 de ani a fost felicitat de colegii din Echipa Europei, ca mai apoi să continue seria emoţionantă cu un interviu acordat printre lacrimi.

ADVERTISEMENT

“O să trec cumva şi peste acest moment. Le-am spus băieţilor că sunt foarte fericit, niciun pic trist. M-am bucurat de acest moment, pentru ultima oară. Nu am simţit stresul, chiar dacă m-am gândit să nu se întâmple ceva neprevăzut. A fost un meci incredibil. Vă mulţumesc.

A fost atât de frumos să joc alături de Rafa şi să am atâţia mari campioni lângă mine. Toată lumea este aici, băieţii şi fetiţele mele. Soţia mea a fost mereu alături de mine. Putea să-mi spună să mă opresc încă de acum câţiva ani, dar nu a făcut-o niciodată şi m-a lăsat să joc.

ADVERTISEMENT

Mereu dau vina pe mama mea, fără ea nu aş fi fost aici. Le mulţumesc părinţilor mei, au fost incredibili. Sunt atâţia oameni cărora trebuie să le mulţumesc”, a spus Roger Federer la finalul meciului.

Familia a coborât din tribune ca să-i fie alături. Momente emoţionante cu Roger Federer

După ce i-a acordat un interviu, pe teren, lui Jim Courier, Roger Federer a asistat la un scurt recital lui cântăreţei Ellie Goulding. În tot acest timp, din tribune au coborât cei din familia marelui campion elveţian.

ADVERTISEMENT

Părinţii, Mirka, soţia tenismenului, şi copiii acestuia i-au fost alături, pe terenul din Arena O2, după ultimul meci al carierei pentru Roger Federer. Din nou, sportivul de 41 de ani a izbucnit în lacrimi în timp ce şi-a îmbrăţişat familia.

Novak Djokovic, în lacrimi în timpul ultimului meci jucat de Roger Federer

În timp ce Roger Federer şi Rafael Nadal încercau să aducă încă un punct pentru Echipa Europei, Novak Djokovic stătea pe margine, în loja dedicată jucătorilor care fac parte din cele două echipe. La un moment dat, camerele l-au surprins pe sportivul din Serbia cum avea ochii în lacrimi.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în timp ce Roger Federer oferea interviul de la finalul meciului, Rafael Nadal sau Andy Murray au început să plângă pe margine. Cei patru jucători au împărţit o rivalitate uriaşă în timpul turneelor, însă au păstrat relaţii de prietenie în afara competiţiilor.

În timpul meciului de dublu, Novak Djokovic a jucat rolul antrenorului pentru Roger Federer şi Rafael Nadal, iar imaginile au făcut imediat înconjurul lumii. Cei trei mari campioni au câştigat, în total, 63 de trofee în turneele de Mare Şlem, sârbul fiind numărul 1, cu 22 de titluri. Ibericul îl urmează cu 21, în timp ce elveţianul s-a retras cu 20 de trofee în palmares.

Meciul 1.750 din cariera lui Roger Federer

Cariera lui Roger Federer s-a oprit la borna de 1.750 de meciuri. Dintre acestea, 1.526 au fost la simplu, cu un palmares de 1.251 de victorii şi 275 de înfrângeri. La dublu, elveţianul a jucat 224 de partide, cu 131 de victorii şi 93 de înfrângeri.

Toate cele 1.750 de meciuri au fost duse până la bun sfârşit de Roger Federer, fără să se retragă în vreunul dintre ele. De-a lungul celor 24 de ani de carieră, sportivul din Elveţia a câştigat 103 turnee şi are două medalii olimpice în palmares. La Beijing, în 2008, a obţinut aurul, la dublu, alături de Stan Wawrinka. Patru ani mai târziu, la Londra, elveţianul a luat argintul, după ce a fost învins în finală de Andy Murray.

  • 130.594.339 de dolari a câştigat, în carieră, Roger Federer din tenis
  • 237 de săptămâni consecutive a petrecut pe locul 1 ATP, între 2 februarie 2004 şi 17 august 2008
  • 36 de ani şi 320 de zile avea Roger Federer, pe 24 iunie 2018, când a devenit cel mai bătrân număr 1 mondial din istorie
  • 968 de săptămâni a petrecut Roger Federer în Top 10 ATP
ADVERTISEMENT