Sport

Cum a trăit U Craiova câştigarea Cupei României! Cele mai tari imagini de la fiesta sudamericană a oltenilor. Galerie Foto

Cum au sărbătorit oltenii câștigarea celei de-a opta Cupe a României. Imagini de colecție cu jucătorii și suporterii celor de la Universitatea Craiova.
23.05.2021 | 18:01
Cum a trait U Craiova castigarea Cupei Romaniei Cele mai tari imagini de la fiesta sudamericana a oltenilor Galerie Foto
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a reușit să salveze acest final de sezon și s-a calificat în turul doi preliminar al UEFA Conference League, ceea ce va rotunji considerabil și veniturile clubului.

După petrecerea de pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, fiesta a continuat și la Craiova, unde mii de suporteri s-au adunat în centrul orașului alături de jucătorii lui Marinos Ouzounidis. FANATIK a fost la fața locului și îți prezintă cele mai frumoase imagini de la sărbătoarea oltenească.

ADVERTISEMENT

Oltenii au trăit la maximum câștigarea Cupei României. Cum a decurs sărbătoarea “leilor”

Jucătorii lui Marinos Ouzounidis au sărbătorit încă de la Ploiești cu cei 3750 de fani prezenți la meci, care au ridicat în peluză prețiosul trofeu și i-au apostrofat pe rivalii din oraș, care nu se vor putea bucura de promovare pe stadionul „Ion Oblemenco”, așa cum și-ar fi dorit.

Petrecerea a continuat duminică, așa cum a fost stabilit, iar la ora 13:30 autocarul „leilor” a ajuns în centrul orașului, unde era așteptat de mii de oameni. Incidentele nu au lipsit, câțiva suporteri fiind arestați după ce ultrașii echipei lui Adrian Mititelu și-au făcut și ei apariția, sărbătorind promovarea în Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

Mihai Rotaru, patronul Universității, a trăit și el la cote extrem de înalte finala cu Astra Giurgiu și a trecut extrem de rapid de la agonie la extaz în tribunele stadionului „Ilie Oană”, iar în repriza a doua a urmărit partida numai în picioare.

Universitatea Craiova – Astra Giurgiu, o finală de Cupă plină de dramatism

Partida dintre Universitatea Craiova și Astra Giurgiu a fost demnă de o finală de Cupa României. Deși Astra Giurgiu a retrogradat în Liga a doua, giurgiuvenii s-au ridicat la nivelul oltenilor și chiar puteau câștiga trofeul. Echipa lui Ionuț Badea a condus cu 2-1 în prelungiri până în minutul 105 și părea că va câștiga pentru a doua oară acest trofeu, în patru finale.

ADVERTISEMENT

Univeristatea Craiova a întors însă partida după șutul de senzație al lui Dan Nistor din minutul 105 și primul gol din cariera lui Vladimir Screciu, iar oltenii s-au impus în cele din urmă cu 3-2.

Petrecerea a continuat duminică la Craiova, unde mii de suporteri s-au strâns în centrul orașului, la fel ca în urmă cu trei ani, când oltenii cucereau Cupa României după victoria cu 2-0 în fața celor de la Hermannastadt. Centrul orașului s-a transformat într-o fiesta sudamericană.

ADVERTISEMENT

Jucătorii lui Ouzounidis au un motiv în plus să sărbătorească, după ce i-au luat banii lui Mihai Rotaru

FANATIK a aflat că jucătorii lui Marinos Ouzounidis au avut o motivație financiară importantă pentru a câștiga Cupa României. „Leii” au încasat 10.000 de euro de jucător pentru îndeplinirea acestui obiectiv, care asigură clubului un cec de 150.000 de euro.

Mihai Rotaru are însă de unde! Universitatea Craiova și-a asigurat pe lângă suma oferită din partea Federației Române de Fotbal și un cec de minim 350.000 de euro din partea UEFA, prin calificarea în Conference League. La această sumă se vor adăuga și bani din televizarea partidelor, dar și din biletele de la meciul de pe teren propriu.

În cazul în care oltenii vor trece de turul doi preliminari, în conturile clubului vor mai intra cel puțin încă 550.000 de euro, ceea ce nu e deloc de neglijat.

  • 8 Cupe ale României a cucerit Universitatea Craiova
  • 10.000 de euro a fost prima încasată de jucători
  • 500.000 de euro va încasa Mihai Rotaru de la FRF și UEFA în urma câștigării trofeului

  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – Academica Clinceni: 1,65 este cota pentru „ambele marchează și peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT