Sporturi

Cum a văzut CTP victoria lui Halep cu Azarenka: „Simona a avut un singur punct slab, dar Azarenka a fost arogantă”

05.07.2019 | 20:06
Cum a vazut CTP victoria lui Halep cu Azarenka Simona a avut un singur punct slab dar Azarenka a fost aroganta

Simona Halep a făcut un meci senzațional în turul 3 de la Wimbledon cu Viktoria Azarenka, impunându-se în minimum de seturi, scor 6-3, 6-1. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat la finalul partidei victoria senzațională obținută de sportive noastră. 

Cum a văzut CTP victoria lui Halep cu Azarenka

CTP crede că Azarenka a avut o tactică arogantă pentru acest meci, folosindu-se doar de forță, și nu a fost capabilă să speculeze serviciul sub așteptări al Simonei.

Simona i-a trimis mingi adânci, liftate. Aceste mingi sunt mult mai greu de plesnit decisiv, e greu să faci punct din ele. Azarenka a intrat pe teren cu o singură tactică arogantă: “te sparg, te mănânc de vie, nu ai nicio şansă”.

A vrut să dea în toate mingile, să facă punct decisiv mereu. Când s-a lovit de tactica Simonei, a început să le pună pe gard. În felul acesta, Simona a câştigat 11 gameuri şi Azarenka a mai luat 1. A refuzat să schimbe partitura, chiar dacă nu mergea. A fost arogantă şi a fost făcută praf de Simona.

Simona a avut un punct slab, dar Azarenka nu l-a speculat, tot din aroganţă. Serviciul lui Halep nu a mers cum trebuie azi. Dar a fost poate cel mai bun meci pe iarbă făcut de Simona în cariera ei, a spus CTP, la Digi 24.

Simona Halep încearcă să-și egaleze performanța obținută în 2014 la Wimbledon, când ajungea până în semifinale. Anul trecut, Halep a fost eliminată devreme, încă din turul 3. Simona are cotată cu a noua șansă la trofeu la startul competiției. Acum însă, Simona le-a câștigat respectul bookmakerilor și a urcat pe locul 5 în topul favoritelor, cu o cotă medie de 10.00.

Simona Halep nu a câștigat niciun turneu în 2019, cel mai aproape fiind de trofeu la Doha și la Madrid, unde a pierdut de fiecare dată în finală.