News

Cum a venit Diana Șoșoacă în Parlament după scandalul “fără mască”. Cu ce și-a acoperit gura și nasul

22.12.2020 | 13:59
ADVERTISEMENT

Senatorul AUR Diana Șoșoacă a venit marți, 22 decembrie, cu o mască de plastic transparentă, sătulă de discuțiile pe această temă.

Șoșoacă a fost criticată în zilele trecute pentru că a refuzat să poarte mască de protecție în spațiile publice închise.

ADVERTISEMENT

Prima dată senatorul AUR a refuzat să poarte mască când s-a întâlnit cu președintele Iohannis, gest repetat și la prima zi petrecută în Parlament.

Diana Șoșoacă a venit cu o mască de plastic pe față

În cele din urmă Șoșoacă a cedat presiunii publice și și-a luat o mască transparentă din plastic, în ciuda faptului că susține că are dreptul să nu poarte mască pentru că are o adeverință medicală în acest sens.

ADVERTISEMENT

Eu sunt cu legea, dacă mie îmi respecți legea, e OK. Nu mai discut pentru că sunt sătulă. Autoritățile au spus că, pentru Senat, pentru că eu m-am angajat la Senat, să mă duc la medicul de Medicina Muncii să îmi dea o ștampilă.

În rest, eu sunt avocat, am profesie liberală, mi-o eliberează medicul de familie, nu poți să restricționez. Și dacă te duci la medicul de Medicina Muncii, credeți-mă că tot te duci la medicul de familie să ți-o înregistrezi”, a declarat Șoșoacă.

ADVERTISEMENT

Reprezentanta AUR s-a arătat dezamăgită de răutatea de care dau dovadă anumiți oameni pe acest subiect: „Deci medicul de familie este ultimul om care eliberează, nu medicul de Medicina Muncii. Astea sunt niște interpretări care nu au legătură cu legea, ci cu malițiozitatea unora, pe care nu o înțeleg”.

Șoșoacă a refuzat, din nou, să spună care e problema de sănătate care nu-i permite să poarte mască. „Eu cred că mai important decât masca ar trebui să vă duceți să verificați, că s-ar putea să vă facă mai mult rău decât bine.

ADVERTISEMENT

Nu pot să vă spun, pentru că este confidențial (n.r. care e problema de sănătate). Nu se trece peste lege, cum eu respect legea, respectați-o și dumneavoastră. Puneți-mă să port masca un timp, să vedeți cum leșin. E imposibil”, a explicat senatorul AUR.

ADVERTISEMENT