News

Cum a venit îmbrăcată Viorica Dăncilă la Congresul PSD. Detaliul observat la vestimentația premierului FOTO

29.06.2019 | 12:18
Cum a venit imbracata Viorica Dancila la Congresul PSD Detaliul observat la vestimentatia premierului FOTO

Viorica Dăncilă s-a aflat în centrul atenției la Congresul PSD de sâmbătă. Cu șanse foarte mari să devină președintele PSD și omul care să conducă destinele social-democraților, Dăncilă a venit la Sala Palatului îmbrăcată într-un costum albastru, având în piept o broșă cu tricolorul  (Mai multe imagini in Galeria FOTO). Înainte de începerea congresului, actualul președinte interimar al PSD a spus că speră ca echilibrul să revină în partid. Ea a intrat în sală pe melodia „Stand up (for the champions)” şi a făcut o baie de mulţime.

Ce a spus Viorica Dăncilă înainte de Congresul PSD

Avem mai mulţi candidaţi şi cei care vor întruni încrederea colegilor vor fi cei care vor conduce PSD, sper eu spre victorie. Voi fi un om echilibrat şi în acelaşi timp un om ferm. PSD are nevoie de echilibru, dar are nevoie şi de decizii ferme. Şi cred că nu numai un om este important pentru acest lucru, este importantă echipa care va conduce acest partid, este important să dăm dovadă de democraţie în partid, să aducem alături de noi cât mai multe persoane, iar deciziile să nu fie luate în grupuri restrânse, să fie luate în forurile statutare şi prin consultarea membrilor de partid”, a afirmat Dăncilă, înainte de congresul de azi. Premierul a ajuns la Sala Palatului, însoțită de Mihai Fifor, cel care are cele mai mari șanse să devină noul secretar general al partidului.

Deși are sprijinul mai multor grei din fruntea partidului, Dăncilă are parte și de critici. Liviu Pleșoianu, cel mai vehement contracandidat al ei, a spus că PSD și-a pierdut independența sub conducerea acesteia. .„În momentul de faţă PSD şi-a pierdut independenţa. E dependent de tot felul de sfetnici pe care îi are doamna Dăncilă. Când am mers s-o înfrunt pe doamna Kovesi la Bruxelles, doamna Dăncilă era alături de mine. Acum ne spune că nu îşi mai aminteşte nimic, a fost plecată din ţară 9 ani”, a afirmat Liviu Pleşoianu înainte de Congresul PSD.

Viorica Dăncilă și-a pus tricolorul în piept la Congresul PSD foto: captura digi24

Viorica Dăncilă, criticată de Liviu Pleșoianu

„Am venit să transmit un mesaj care, în ce mă priveşte e acelaşi mesaj din ultimii ani. Eu nu mi-a schimbat discursul şi nu am de gând să o fac. Azi la Congres vorbesc candidaţii şi am ţinut neapărat să fac mesajul auzit. Nu iau în calcul o retragere din cursă. Pe doamna Dăncilă o avantajează, evident. E posibil ca doamna Dăncilă să devină azi preşedinte plin al PSD. Rămâne de văzut cum vor reacţiona oamenii. Nu, nu plec din partid dacă va câştiga doamna Dăncilă.

Este consistent numărul. Dacă vorbim despre bază, despre oamenii simplii ei sunt profund nemulţumiţi de ce se întâmplă. Se întâmplă că oamenii care susţin partidul au fost trataţi oribil şi mi se pare absolul imoral şi urât să le întoarcem spatele“, a declarat Liviu Pleşoianu, aluzie la faptul că PSD a schimbat discursul referitor la Justiţie şi atacurile la adesa partenerilor occidentali.