News

Cum a zăcut o noapte întreagă, îngropat în zăpadă, un bivol! Autoritățile și-au pasat responsabilitatea

14.01.2021 | 13:28
Cum a zacut o noapte intreaga ingropat in zapada un bivol Autoritatile siau pasat responsabilitatea
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cum a zăcut o noapte întreagă, îngropat în zăpadă, un bivol care părea inițial abandonat! Animalul a fost observat de o tânără din localitatea Talea, județul Prahova. Aceasta a postat imaginea pe o rețea de socializare și a solicitat de urgență ajutorul autorităților.

„Nu mai merge bine din cauza unghiilor și doarme în zăpadă. Direcția Sanitar Veterinară luați măsuri pentru rele tratamente aplicate animalului”, a scris fata pe Facebook. Mesajul ei a rămas ore întregi fără ecou.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că mai mulți oameni au încercat să ajute cu sfaturi și recomandări către cine să se îndrepte apelurile, bivolul a rămas peste noapte în același loc.

Bivol abandonat, zero ajutor din partea autorităților

Animalul, aflat la capătul puterilor, a fost nevoit să treacă peste un frig înfiorător. În zonă, temperaturile au scăzut și până la minus 5 grade Celsius, dar din cauza vântului s-a simțit chiar și mai rece.

ADVERTISEMENT

La mai bine de 10 ore de la postarea inițială, tânăra a revenit cu un update asupra stării animalului. Aceasta a explicat oamenilor de pe Facebook că bivolul este în continuare acolo, dar are probleme evidente.

Oamenii din zonă ar fi încercat să-i ofere mâncare, însă acesta a devenit violent. „Din păcate nu interesează pe nimeni. Este tot acolo, nu au făcut nimicm, nici Poliție, nici Protecția Animalelor” , a adăugat aceasta.

ADVERTISEMENT

Oamenii au luat foc atunci când au auzit de soarta bivolului. „Romania, o tara plina de hiene si atit. Rusine tuturor salvatorilor, autoritatilor, politiei, si alte institutii asociate”, a scris Luminița Dumitru.

Ce soluții sunt pentru ca animalul să nu moară de frig

Observând lipsa de reacție a autorităților, oamenii au încercat să anunțe cât mai multe instituții despre ce se întâmplă cu animalul.

ADVERTISEMENT

„Am sunat la 112 pt bivolul abandonat (joi, ora 00.30), mi-au cerut detalii, dar n-am stiut mai multe, eu vazand doar postarea dvs pe facebook.V-am lasat in privat nr politiei breaza sa ii sunati pt detalii. Au trimis acum un echipaj de jandarmi, spera sa il gaseasca, dar e miez de noapte si ei nu stiu unde sa il caute. Au mai patit asa. Mi-au spus ca cineva din Comarnic are 30 bivoli care rup tarcurile”, a scris și Loredana Latis.

Sursa foto – facebook

Abia a doua zi, localnicii au reușit în cele din urmă să se apropie de el și l-au hrănit. Aceștia au observat că animalul nu mai poate merge și cel mai probabil nici nu vedea bine cu un ochi.

În tot acest timp, reporterii FANATIK au încercat să afle detalii suplimentare de la postul de poliție din comuna Talea, dar nimeni nu a răspuns.

Ce spun autoritățile despre bivolul abandonat

În cele din urmă ne-am îndreptat către Poliția din Breaza, acolo unde am aflat că animalul aparține, într-adevăr, unui localnic. Bivolul ar fi bătrân și a plecat singur din turmă.

„Bivolul nu este abandonat, cum să vă explic, animalul face parte dintr-o turmă a unui cetățean. Din câte am înțeles, bivolul este bătrân. A părăsit turma și nu poate să-l mai ia, să-l mai țină. E o chestie puțin mai ciudată. Nu vrea să-l sacrifice pentru că îi este milă de el.

Din ce am înțeles de la proprietar a plecat singur, atât pot să vă spun”, a fost declarația agentului de serviciu care nu a dorit să comenteze mai multe despre soarta animalului.

ADVERTISEMENT
Tags: