Sport

Cum a zdrobit-o Dinamo pe U Cluj la ultimul meci jucat în final de mai! “Câinii” conduceau cu 3-0 după 9 minute. Foto

Dinamo şi U Cluj se întâlnesc sâmbătă, de la ora 20:30, în manşa tur a barajului pentru rămânerea/promovarea în Casa Pariurilor Liga 1, iar "câinii" au amintiri plăcute de la ultimul meci direct jucat pe final de mai.
21.05.2022 | 12:05
Cum a zdrobito Dinamo pe U Cluj la ultimul meci jucat in final de mai Cainii conduceau cu 30 dupa 9 minute Foto
Cum a învins-o Dinamo pe U Cluj într-un meci jucat în urmă cu 34 de ani
ADVERTISEMENT

Sâmbătă seară, pe “Cluj Arena”, Dinamo joacă prima manşă din barajul cu Universitatea Cluj, la capătul unui sezon de coşmar în Casa Pariurilor Liga 1. Cele două formaţii s-au mai întâlnit o dată pe finalul lunii mai, în sezonul 1987-1988, când formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare obţinea o victorie clară, după un start de excepţie.

Cum arăta Dinamo la victoria categorică de pe terenul lui U Cluj, în finalul sezonului 1987-1988

Sezonul 1987-1988 era cu totul diferit pentru Dinamo faţă de ceea ce se întâmplă în prezent. “Câinii”, antrenaţi pe atunci de Mircea Lucescu, se luptau cu Steaua pentru titlul de campioană a României, iar orice pas greşit putea să fie fatal.

ADVERTISEMENT

În etapa a 29-a, pe 22 mai, s-a jucat meciul U Cluj – Dinamo, ultimul test înaintea meciurilor de foc cu Rapid şi Steaua din finalul sezonului. Cu aproape 20.000 de spectatori în tribune, “şepcile roşii” nu au avut nicio şansă în faţa tăvălugului dinamovist. În minutul 9 al meciului, Dinamo conducea cu 3-0, după golul lui Ioan Andone din startul partidei şi o dublă reuşită de Iulian Mihăescu în 120 de secunde.

Ionuţ Lupescu a dus scorul la 4-0 în minutul 19, când jucătorii lui U Cluj au început să se trezească, dara fără să pună prea mari probleme. Ardelenii au reuşit să-l învingă o dată pe Florin Prunea, intrat în locul lui Dumitru Moraru, după ce Anton Doboş l-a învins cu un şut imparabil, cu 18 minute înainte de final.

ADVERTISEMENT

“A fost un meci în care viteza de joc a dinamoviştilor a surprins echipa gazdă, iar jocul de pase al oaspeţilor a dislocat o apărare care încerca (zadarnic) — în prima parte — să reziste unei veritabile avalanșe”, nota Ioan Chirilă în cronica meciului apărută în ziarul “Sportul”, pe 23 mai.

Caseta tehnică a meciului U Cluj – Dinamo 1-4

U Cluj: Mia – Meszaros, Neamţu, Doboş, Dobrotă, – Muzsnay, I. Moldovan (Popicu, 46), Biro – Kadar (Boeru, 75), Cîmpeanu II, Muntean.

ADVERTISEMENT

Dinamo: Moraru (Prunea, 55) – Varga, Andone, Rednic, Sabou – Lupescu, Mateuţ, Mihăescu, Orac – Vaişcovici (Răducioiu, 62), Cămătaru.

Dinamo a pierdut titlul după o remiză în Ghencea

După încă un succes categoric, 5-2 cu Rapid, pe 25 mai 1988, Dinamo şi Steaua s-au întâlnit în Ghencea pentru derby-ul care a decis titlul de campioană. Fanii celor două rivale au avut parte de un spectacol fotbalistic, cu şase goluri, însă “câinii” făceau un pas greşit în tentativa de a urca pe primul loc.

ADVERTISEMENT

La finalul meciului de pe 8 iunie, tabela de pe Ghencea arăta un 3-3 în Steaua – Dinamo, cu goluri marcate de Gică Hagi (o dublă) şi Marius Lăcătuş, respectiv Claudiu Vaişcovici (o dublă) şi Rodion Cămătaru.

Steaua rămânea lider, cu 1 punct mai mult decât Dinamo, însă era clar că “militarii” nu aveau cum să se mai împiedice pe final, ceea ce s-a întâmplat după 3-0 cu U Cluj, 5-0 cu Rapid şi 2-0 cu Politehnica Timişoara.

ADVERTISEMENT
Tags: