News

Cum acționa mafia de la Primăria Capitalei. Detalii uluitoare din dosarul de la Direcția de Urbanism

18.12.2020 | 13:49
Cum actiona mafia de la Primaria Capitalei Detalii uluitoare din dosarul de la Directia de Urbanism
ADVERTISEMENT

Procurorii au dezvăluit modul în care acționau angajații de la Direcția de Urbanism din cadrul Primăriei Capitalei. Detaliile acestui dosar sunt uimitoare, „mafia” folosea documente false.

Clădiri din  Bucureștii Noi și Chitila au fost ridicate fără autorizație, susțin procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului, și încercau să își acopere urmele prin sustragerea actelor reale și înlocuirea lor cu unele false.

ADVERTISEMENT

Totodată, s-a anunțat urmărirea penală a opt persoane, oamenii fiind acuzați de infracțiuni precum favorizarea făptuitorului, executarea fără autorizație de construire sau de desființare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia și fals, se arată într-un comunicat, potrivit Mediafax.

Modul de acțiune al mafiei de la Primăria Capitalei. Detalii uimitoare din dosarul de la Direcția de Urbanism

Sunt trei beneficiari, în acest dosar, pentru patru imobile ridicate ilegal într-o zonă protejată pe străzile Străbună, Șaradei, Episcop Vulcan șin sectorul 1 al Capitalei, unde au fost ridicate clădiri fără a respecta autorizația de construcție sau fără a deține una.

ADVERTISEMENT

„Cu privire la imobilele situate în străzile Străbună și Episcop Vulcan, doi inculpați au determinat membrii comisiei de recepție formată din reprezentanți ai Primăriei Municipiului București, Inspectoratului de Stat în Construcții și specialiști să ateste în mod nereal cu ocazia întocmirii procesului verbal de recepție că lucrările de construire au fost executate conform autorizației de construire, deși lucrările nu erau finalizate și erau executate cu nerespectarea prevederilor acesteia”, anunță Parchetul.

În plus, pentru a scăpa de acuzații, doi dintre suspecții din acest dosar au convins alte persoane să înlocuiască unele acte din dosarele Primăriei și să le înlocuiască cu documente false.

ADVERTISEMENT

„O inculpată, director executiv în cadrul Direcției de Urbanism – Primăria Municipiului București a înaintat urmare a solicitărilor formulate de organele judiciare și Poliția Locală – Direcția de Control documente falsificate înlocuite în dosarele de autorizare”, mai spun procurorii.

Din perchezițiile de la Primăria Capitalei, anchetatorii au ridicat bunuri, constând în telefoane mobile și medii de stocare, dar și sume de bani importante 52.000 de euro, 48.000 de lei și 4.300 de dolari.

ADVERTISEMENT

Primarul general, Nicușor Dan, a reacționat cu privire la aceste fapte. El a precizat că va acorda tot sprijinul în această anchetă și toți cei găsiți vinovați vor fi pedepsiți, fără a acoperi pe nimeni, indiferent de funcția deținută.

ADVERTISEMENT