Sporturi

Cum afectează abandonul de la Beijing şansele Simonei Halep să fie locul 1 la finalul lui 2018

30.09.2018 | 14:15
Cum afecteaza abandonul de la Beijing sansele Simonei Halep sa fie locul 1 la finalul lui 2018

Simona Halep a abandonat în partida cu Ons Jabeur, din turul 1 de la Beijing, după ce jucătoarea din Tunisia s-a impus în primul set, scor 6-1. Este a patra înfrângere consecutivă pentru liderul mondial, o criză fără precedent în ultimii ani. Deşi părea aproape imposibil să fie detronată în acest final de sezon, ultimele rezultate o lasă sub presiune pe Simona Halep. Vezi toate detaliile despre meciurile de la WTA Beijing accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei din China.

Halep avea de apărat 650 de puncte de la WTA Beijing, după ce în 2017 a jucat finala, fiind învinsă de Caroline Garcia. Fără aceste puncte, Simona va rămâne cu doar 7411 începând cu 8 octombrie, când se va face actualizarea de după China Open. Postura de lider nu este încă în pericol, dar ar putea fi pe parcursul lunii octombrie, în cazul în care forma slabă va continua.

Cum afectează abandonul de la Beijing şansele Simonei Halep să fie locul 1 la finalul lui 2018. Kerber e marele pericol

Caroline Wozniacki şi Angelique Kerber, principalele rivale, au puţine puncte de apărat la Beijing, deci ar putea bifa un plus consistent. Daneza are de apărat 120 de puncte, deci ar putea fi pe un plus de 880 dacă va reuşi să câştige finala de la Beijing. Ar ajunge la 6386, dar nu i-ar fi suficient. Wozniacki a câştigat Turneul Campioanelor în 2017, deci va avea multe puncte de apărat la actuala ediţie. Din acest motiv nu poate obţine plusul necesar pentru a o detrona pe Halep.

Nu la fel stau lucrurile în ceea ce o priveşte pe Angelique Kerber. Jucătoarea din Germania are doar 65 de puncte de apărat la Beijing, iar dacă se va impune în acest an, şi va aduna un plus de 935 de puncte, va ajunge la 6235 de puncte. Şi mai are de apărat doar 81 de puncte până la finalul sezonului! Asta pentru că anul trecut nu a participat la Turneul Campioanelor. Astfel, jucătoarea din Germania poate bifa un plus consistent dacă se impune şi la Turneul Campioanelor. Maximum ar fi 1500. Ar fi suficient pentru a trece peste Simona Halep dacă românca nu bifează şi ea măcar semifinale la Singapore.