News

Cum afli dacă telefonul îți este ascultat sau înregistrat. Metoda face deja furori printre utilizatorii Iphone sau Samsung

Metoda simplă pentru a afla dacă telefonul îți este ascultat sau înregistrat. Utilizatorii de Iphone sau de Samsung o folosesc
29.06.2024 | 22:48
Cum afli daca telefonul iti este ascultat sau inregistrat Metoda face deja furori printre utilizatorii Iphone sau Samsung
Facebook neagă orice acuzație privind spionarea telefoanelor utilizatorilor / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Ați dat vreodată o căutare pe internet sau ați vorbit cu cineva cunoscut despre un produs, pentru a vedea apoi reclamele corespunzătoare invadând toate site-urile pe care le vizitați și chiar rețelele dumneavoastră sociale? Pentru a afla dacă aveți telefonul spionat, iată un test simplu pe care îl puteți efectua imediat.

Acuzații planează asupra platformei lui Zuckerberg

Smartphone-urile noastre ne spionează? Departe de a fi la adăpost de programele spion, ne întrebăm în permanență dacă reclamele care ne sunt oferite în mod regulat pe internet sunt rezultatul spionajului cibernetic căruia îi suntem victime. Unul dintre canalele de distribuție ale acestor reclame indezirabile este celebra rețea socială Facebook.

ADVERTISEMENT

Deși numeroasele acuzații aduse companiei americane au fost întotdeauna negate, îndoielile cu privire la un posibil spionaj planează asupra utilizatorilor platformei lui Mark Zuckerberg. Un nou test arată dacă Facebook (Meta) folosește informațiile colectate despre utilizatori pentru a-și direcționa publicitatea. Trucul simplu, conceput de utilizatorul Tik Tok Morten Rand Hendriksen, este menit să verifice dacă telefoanele sunt ascultate.

Creați o discuție falsă despre un produs

Ca dezvoltator web, Morten Rand Hendriksen știe totul despre software și secretele supravegherii digitale. Pe contul său Tik Tok, care are peste 100 000 de abonați, el postează în mod regulat videoclipuri în care oferă sfaturi despre cum să vă protejați împotriva atacurilor cibernetice, scrie Pleine Vie.

ADVERTISEMENT

Specialistul afirmă: „Facebook nu te ascultă”. Dar „nu pentru că nu poate, ci pentru că nu trebuie să o facă”. Realitatea, continuă el, este mult mai gravă. Pentru a afla dacă sunteți spionat, „aveți nevoie de un prieten și de multă răbdare”, recomandă el.

Tot ce trebuie să faceți este să vă puneți de acord cu o persoană apropiată să discutați în mod regulat despre un produs sau serviciu atunci când sunteți doar voi doi și nimeni altcineva nu vă ascultă, recomandă Morten Rand Hendriksen. În timpul acestor discuții false, țineți-vă telefoanele suficient de aproape de voi, astfel încât, dacă Facebook ar asculta prin microfoane, ar putea capta conversația voastră.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ar trebui să evitați orice cercetare pe internet pe această temă. „Asta înseamnă fără like-uri pe Twitter, Instagram, Facebook, TikTok sau oriunde altundeva care menționează ceva legat de acest produs”, a declarat specialistul. Acesta a adăugat: „Ceea ce veți descoperi este că, atâta timp cât nu îl menționați, produsul nu apare în reclame”.

Încercarea de a atrage Facebook prin intermediul istoricului căutărilor

Dacă, după câteva săptămâni, apar reclame pentru acest produs, înseamnă că Facebook vă spionează prin microfoanele din telefoanele voastre. Dacă nu apare nici o reclamă care să corespundă șiretlicului dumneavoastră, este timpul să investigați mai departe.

ADVERTISEMENT

Pentru a face acest lucru, puteți încerca să faceți să apară un anunț conex, sugerează Morten Rand Hendriksen. Această metodă presupune efectuarea unei căutări online și interacțiunea cu publicațiile de pe rețelele sociale legate de respectivul produs. Atunci când apar anunțurile conexe, cereți-i complicelui dvs. să folosească aceeași tehnică.

Înainte să vă dați seama, veți avea un număr mare de reclame pe smartphone-urile voastre. Acest lucru înseamnă că Facebook direcționează reclamele în funcție de istoricul căutărilor dvs. mai degrabă decât de ceea ce spuneți în persoană. „Conversațiile voastre sunt ignorate, dar de îndată ce introduceți text, totul este afișat imediat”, explică informaticianul.

Potrivit experților din industrie, Facebook acumulează o mulțime de date, astfel că este foarte puțin probabil ca gigantul tech să înregistreze în secret sute de milioane de persoane. Întrebat pe această temă, un purtător de cuvânt al Facebook a declarat că reclamele afișate sunt selectate „pe baza intereselor utilizatorilor și a altor informații de profil, nu a ceea ce spui cu voce tare”.

 

ADVERTISEMENT