Sport

Cum ajunge CFR Cluj în primăvara europeană din Conference League! Calculele după eşecul în faţa lui Alkmaar

CFR Cluj joacă împotriva lui AZ Alkmaar în etapa a treia din Conference League. Ardelenii au doar un punct din primele două meciuri, însă au în continuare șanse de a se califica în primăvară.
21.10.2021 | 23:50
Cum ajunge CFR Cluj in primavara europeana din Conference League Calculele dupa esecul in fata lui Alkmaar
ADVERTISEMENT
21-10-2021
20:56

Jablonec şi Randers, egal pentru CFR Cluj!

CFR Cluj a pierdut cu 0-1 meciul împotriva lui AZ Alkmaar şi rămâne cu un punct în grupa de Conference League, după primele trei etape. Ardelenii sunt ţinuţi în joc de remiza dintre Jablonec şi Randers. În aceste condiţii, Jablonec este echipa de pe locul doi cu patru puncte adunate, trei peste CFR Cluj. Dacă ardelenii reuşesc să îşi câştige meciurile cu Randers şi Jablonec, au şanse mari să meargă mai departe. Este posibil ca meciul din ultima etapă, dintre CFR Cluj şi Jablonec, să fie cel în care se decide calificarea.

Programul ultimelor trei etape:

Etapa 4, 4 noiembrie: AZ Alkmaar – CFR Cluj, Randers – Jablonec
Etapa 5, 25 noiembrie: Randers – CFR Cluj, Jablonec – AZ Alkmaar
Etapa 6, 9 decembrie: CFR Cluj – Jablonec,  AZ Alkmaar – Randers

Clasament

Clasament grupa Conference League
Clasament grupa Conference League

CFR Cluj joacă un meci important împotriva lui AZ Alkmaar, joi, de la ora 22:00, în Conference League. Este cel mai dificil meci pentru campioana României, care joacă împotriva favoritei din grupă.

Cum ajunge CFR Cluj în primăvara europeană din Conference League!

În primele două meciuri, cu Jablonec și Randers, CFR Cluj a obținut un singur punct, împotriva danezilor, pe teren propriu. Deși s-au mai diminuat șansele de calificare pentru campioana României, echipa lui Dan Petrescu are capacitatea să recupereze handicapul.

ADVERTISEMENT

Cu o victorie, CFR Cluj chiar ar putea trece pe primul loc în grupă, în condițiile unei remize la meciul dintre Jablonec și Randers. Însă, olandezii sunt favoriții grupei și, cel mai probabil, între celelalte trei formații se va da lupta pentru al doilea loc calificant.

Clasament:

Clasament
Clasament grupa D

CFR Cluj, înfrângere dureroasă la Jablonec!

CFR Cluj a pierdut trei puncte importante cu Jablonec, în prima etapă. Astfel, pentru a obține calificarea este crucial ca CFR Cluj să câștige meciul cu cehii de pe teren propriu. La fel, o victorie în deplasare la Randers este necesară pentru obținerea calificării.

ADVERTISEMENT

În condițiile în care AZ Alkmaar își respectă statutul de favorită și nu pierde cu Randers și Jablonec, CFR Cluj ar putea chiar să se califice cu 7 puncte. Astfel, ardelenii ar rămâne în calcule și cu două înfrângeri în fața olandezilor, cel mai negru scenariu.

“Directele” cu Jablonec şi Randers ar putea fi decisive pentru calificare

Însă, totul depinde și de “directele” dintre Jablonec și Randers. Ideal ar fi ca echipele să își împartă punctele cu două rezultate de egalitate. Însă, CFR Cluj a demonstrat că poate să se bată cu granzii și poate să obțină puncte în fața celor de la Alkmaar.

ADVERTISEMENT

După primele două etape, este o grupă foarte echilibrată, nicio echipă având punctaj maxim. Între Alkmaar (lider) și CFR Cluj (locul 4) sunt trei puncte puncte, care pot fi neutralizate în cazul unei victorii a ardelenilor.

Antrenorul lui Alkmaar, în gardă: “CFR Cluj are șanse de calificare, meciul are o mare miză și pentru ei”

Antrenorul lui Alkmaar, Pascal Jansen, a declarat înainte de meci că CFR Cluj are șanse de calificare și că meciul va avea o miză importantă pentru ei:

ADVERTISEMENT

“Adversarii noștri au un singur punct în grupă, dar sunt lideri în campionatul României. În plus, un meci în deplasare în Europa este mereu dificil, așa că trebuie muncim din greu pentru a câștiga. CFR Cluj are șanse de calificare, meciul are o mare miză și pentru ei.

Antrenorul lor, Dan Petrescu, este un nume mare în fotbalul european. Sunt sigur că vrea să obțină maximum cu echipa sa și are jucători buni la dispoziție. Este datoria noastră să-i împiedicăm să strălucească”, a spus Jansen.

Dan Petrescu îşi face calculele: “Poți să pierzi acum și să le câștigi pe următoarele și să te califici”

De cealaltă parte, Dan Petrescu a declarat că meciul cu AZ Alkmaar nu este decisiv și susține că și în cazul unei înfrângeri, CFR Cluj are șansa de a merge mai departe, în cazul unui parcurs bun în următoarele meciuri:

“Nu văd lucrurile cum le vedeți voi, că e ultima șansă. Poți să pierzi acum și să le câștigi pe următoarele și să te califici”, este de părere Dan Petrescu.

Situaţia este tensionată la CFR Cluj. Ardelenii au pierdut meciul cu Rapid fără drept de apel, scor 0-2, şi Dan Petrescu îşi vede postul ameninţat la doar o lună după ce a preluat din nou banca tehnică.

  • 1 punct are CFR Cluj în grupa din Conference League
  • 3 ani are contract Dan Petrescu
ADVERTISEMENT