Sport

Cum a ajuns DolceSport CEL MAI TARE canal de sport din România

DolceSport a detonat luni o nouă mega lovitură pe piaţa tv din România, prin anunţul că va transmite în exclusivitate Euro 2016. Prin această achiziţie, DolceSport îşi confirmă statutul de...
31.03.2015 | 00:03
Cum a ajuns DolceSport CEL MAI TARE canal de sport din Romania

DolceSport a detonat luni o nouă mega lovitură pe piaţa tv din România, prin anunţul că va transmite în exclusivitate Euro 2016. Prin această achiziţie, DolceSport îşi confirmă statutul de lider pe piaţa sportivă TV din România, avînd în portofoliu cele mai importante evenimente sportive ale lumii. 

Televiziunea Dolcesport s-a lansat în anul 2010 şi a fost încă din start destinată exclusiv publicului de pe platforma digitală Romtelecom, devenită ulterior Telekom. Investiţiile imense şi profesionalismul echipei au făcut ca DolceSport să devină, în acest moment, lider autoritar pe piaţa televiziunilor de sport în România.

Investiţii-record pentru Liga Campionilor şi Liga Europa

Statutul de lider de piaţă al televiziunii Dolcesport a fost făcut prin investiţii record în media românească. Obţinerea drepturilor tv  în exclusivitate pentru Euro 2016 este doar vîrful unei lungi liste de evenimente sportive la cel mai înalt nivel.

DRAMĂ în grupa României! Trei jucători din naţională, în spital! S-a anunţat un DECES!

La finalul anului trecut, DolceSport a cumpărat în exclusivitate drepturile tv pentru Liga Campionilor şi Liga Europa pentru sezoanele 2015/2016, 2016/2017 şi 2017/2018. Preţul a fost unul uriaş, aproximativ 28 de milioane de euro, conform surselor din media.

Pe plan intern, Dolcesport transmite 4 meciuri pe etapă din Liga 1, însă toate partidele rundei pot fi urmărite pe platforma Dolce, celelalte întîlniri fiind transmise de Look.

Au majoritatea campionatelor tari!

Campionatele puternice din vest sînt, majoritatea, televizate la noi în ţară de Dolcesport. Televiziunea are săptămînal 2-3 meciuri din Premier League şi Bundesliga, graţie unui parteneriat cu Eurosport. În afară de cele două campionate, DolceSport transmite meciuri din Serie A şi Ligue 1.

Hagi a RĂBUFNIT după ce fiul său Ianis a fost UMILIT! Decizie FĂRĂ PRECEDENT luată de Rege!

Singurul campionat puternic care nu e transmis pe Dolce e Primera Division. Deocamdată! Există semnale că Dolce Sport se va implica masiv şi în obţinerea drepturilor pentru campionatul Spaniei, mai ales că, în vară, se va termina contractul de exclusivitate al Digi Sport pentru Primera. Asta ca să se “închidă” cercul!

Dolcesport difuzează, în exclusivitate pentru România, campionatul Greciei şi campionatul Ucrainei, întreceri în care evoluează mulţi români. De asemenea, postul deţinut de Telekom transmite şi cea mai veche competiţie fotbalistică din lume, Cupa Angliei.

Spectacol total şi în extra-fotbal

Dominaţia Dolcesport de pe piaţă nu se rezumă doar la capitolul fotbal. Competiţia de peste Ocean cu cei mai mulţi fani din România, NBA, este transmisă în exclusivitate la Dolce. Aproximativ 3 meciuri pe săptămînă, rezumate şi alte programe sînt transmise la Dolce. De asemenea, cel mai puternic campionat de baschet din Europa, Grecia, e transmis la Dolcesport.

Formula 1 se află de asemenea în portofoliul de competiţii ale Dolcesport. Televiziunea transmite integral sezonul de Formula 1, pe cele 4 posturi de pe platforma Telekom putînd fi urmărit întreg weekendul de Formula 1: antrenamente libere, calificări şi cursa. În motorsport, Dolce transmite şi campionatul mondial de automobilism (WRC).

Copos SUFERĂ de o BOALĂ GREA in PUSCARIE!

Liga Campionilor la handbal feminin se vede tot pe Dolce. Toate meciurile lui HCM Baia Mare, dar şi partidele forţelor din handbal sînt în portofoliul postului de pe platforma Telekom. Campionatele europene şi mondiale la handbal sînt transmise în direct la Dolcesport.

Fanii rugby-ului au avut ce să vadă la Dolce în acest debut de an, postul deţinînd şi drepturile tv pentru Turneul Celor 6 Naţiuni, unul dintre cele mai puternice turnee din sportul cu balonul oval.

Simona Halep e la Dolce

Turneele Premier Mandatory din circuitul WTA sînt în portofoliul Dolcesport. Cea mai importantă victorie din carieră a Simonei Halep a putut fi urmărită pe Dolce, campioana noastră reuşind să cîştige turneul de la Indian Wells după o finală cu Jelena Jankovic.

Naţionala de FED Cup a României poate fi urmărită tot pe Dolcesport, care transmite întreaga competiţie, inclusiv meciul de baraj pentru calificarea în grupa mondială dintre Canada şi România de la finalul lunii aprilie. Cele mai puternice dueluri din Cupa Davis se află tot  în portofoliul Dolce.

Echipamente de ultimă generaţie

Investiţiile postului deţinut de Telekom nu se opresc doar la capitolul drepturilor tv. Dolcesport a ajuns în postura de lider de piaţă avînd încă de la început una dintre cele mai profesioniste echipe în materie de sport. Analizele meciurilor sînt făcute de experţi, foste glorii ale sportului românesc precum: Cornel Dinu, Basarab Panduru, Viorel Moldovan sau Bogdan Stelea. Mai mult, emisiunile de analiză ale postului sînt realizate cu echipamente de ultimă generaţie folosite în premieră de o televiziune de sport din România.

Profesionalismul echipei, investiţiile masive în drepturi TV şi echipamente, totul culminînd cu achiziţia drepturilor pentru Euro 2016 arată că Dolcesport este în acest moment lider pe piaţa sportivă din România.

Fotbal:

Euro 2016

Liga Campionilor şi Liga Europa

Liga 1

Premier League

Serie A

Ligue 1

Bundesliga

Cupa Angliei

Campionatul Greciei

Campionatul Ucrainei

Extrafotbal:

NBA

Formula 1

Campionatul de baschet al Greciei 

Liga Campionilor la handbal

Turneele WTA Premier

FED Cup

Cupa Davis

Campionatul mondial de handbal (masculin şi feminin)

Turneul celor 6 Naţiuni 

WRC

Tags: