Un specialist din domeniul medical spune cum alegi cea mai bună carne de miel, pentru masa de Paște. Cele două semne care nu te păcălesc niciodată. Puțini clienți știu de ele atunci când aleg produsele pe care le vor pregăti pentru persoanele dragi.
Cea mai bună carne de miel trebuie să țină cont de unele aspecte. Medicul Tudor Ciuhodaru susține că acest produs poate fi periculos pentru sănătate atunci când nu este ales, pregătit și consumat cu mare atenție.
Expertul arată care sunt cele două lucruri pe care trebuie să le aibă în vedere toată lumea. Din păcate, sunt cunoscute de un număr mic de oameni, însă le pot salva viața. Sursa de unde este achiziționat alimentul trebuie să fie una sigură.
Concret, medicul primar medicină de Urgență arată că, de fapt, carnea de miel trebuie să aibă neapărat ștampilă sanitar-veterinară. În caz contrar, riscă să fie contaminată sau impropriu consumului. În plus, consumatorii trebuie să verifice dacă mielul are dentiție specifică rumegătoarelor.
Un alt semn care nu trebuie trecut cu vederea constă în copitele fără gheare. Acesta este un semn clar că animalul este sănătos și autentic. Astfel, alegi cea mai bună carne de miel. Mai mult, produsul se păstrează la temperaturi de sub 4 grade Celsius.
În aceeași notă, carnea de miel se achiziționează doar din magazine autorizate, care respectă normele de igienă. Pe de altă parte, specialiștii susțin că pot apărea probleme legat de conținut, preparare, proveniență și conservare în special la carnea mieilor cu o greutate mai mică de 10 kilograme.
„Conţinutul ridicat de colagen bogat în oxipurine, fac această carne dificil de digerat, fiind considerată chiar «toxică» mai ales pentru pacienţii cu gută, afecţiuni gastrointestinale şi hepatorenale dar nu numai.
Purinele sunt în cantitate redusă la mieii de 10-14 kilogrrame şi pot fi eliminate prin adăugarea cărnii doar în momentul fierberii. În plus, conţinutul crescut lipidic accentuează riscul aterogen, la cei cu afecţiuni cardiovasculare, precum şi cel de colici biliare şi pancreatite.
Conţinutul crescut proteic are rol alergogen iar cel scăzut în fibre impune asocierea legumelor la preparare, pentru a preveni încetinirea tranzitului până la constipaţie”, a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, conform dcmedical.ro.