Life

Cum alegi cele mai bune caiete pentru școală. Sfaturi utile pentru părinți

Școala a început deja, iar lista de rechizite a ajuns pe mâinile elevilor sau ale părinților. Iată, în rândurile de mai jos, câteva ponturi de care să ții cont dacă vrei să ai cele mai bune caiete.
14.09.2021 | 20:46
Cum alegi cele mai bune caiete pentru scoala Sfaturi utile pentru parinti
Cum alegi cele mai bune caiete pentru școală. Sfaturi utile pentru părinți. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Atât elevii, cât și părinții vor ce este mai bun pentru ei sau pentru odraslele lor, de aceea venim în ajutorul tău cu un set de sfaturi utile, acum, la început de an nou școlar.

Clovis.ro ne spune că sunt câteva criterii de care trebuie neapărat să ținem cont atunci când trebuie să ne alegem rechizitele pentru școală.

ADVERTISEMENT

Primul pas în alegerea caietelor este să știm exact ce tip căutăm pentru că este vorba de caiete convenționale, care au diferite liniaturi, caiete speciale pentru pregătitoare, pentru clasa I și altele.

Ponturi utile în alegerea caietelor pentru noul an școlar

Tipul de liniatură este un alt criteriu foarte important, în special la clasele mici, unde se folosesc caiete tip 1, care au linii orizontale sau oblice perfecte pentru a-i ajuta pe cei mici să facă litere. Cele de tip 2 au doar linii orizontale continue sau punctate.

ADVERTISEMENT

Trecând la copiii mai mari există, ca și până acum, clasicele caiete de matematică și cele dictando. Modelul de caiet se alege și în funcție de scopul căruia îi e destinat, aici intrând cele de muzică, biologie, geografie sau desen. Ele au o combinație de foi liniate și foi veline (albe).

Vocabularul are dimensiuni reduse și în general, elevii îl folosesc pentru a-și nota explicațiile unor cuvinte, dar reprezintă și un mijloc de comunicare între părinte și diriginte.

ADVERTISEMENT

Un al doilea sfat de care trebuie să ții cont când intri într-o librărie este formatul caietului. A5 sunt cele mai folosite, în timp ce A4 sunt preferate de elevii de liceu. Celelalte caiete au dimensiuni diferite, B5 fiind cea mai cunoscută.

Modul de legare este un alt lucru la care trebuie să te uiți. Cele ieftine au paginile lipite, în timp ce caietele durabile sunt caspate sau cusute, suportând deschideri repetate fără să se rupă într-un timp scurt. Cele cu spirală sunt, de asemenea, durabile.

ADVERTISEMENT

Mare atenție și la numărul de pagini, dar și la calitatea hârtiei, care influențează cel mai mult prețul unui caiet. Hârtia poate fi albă – mai gălbuie , subțire – groasă, lucioasă – rugoasă.

Caiete simple sau cu desene animate. Ce aleg elevii, de obicei

Ultimul, dar nu cel din ultimă sfat, are strânsă legătura cu coperta sau imprimeul care apare pe ea. Fiecare copil are propria personalitate, de aceea și aici părerile pot fi împărțite.

În general, rechizitele cu copertă simplă, de plastic, sunt cele mai ieftine, dar pentru că uneori se mai cedează la rugămințile celor mici se ajunge la o investiție destul de mare.

Orice ai alege, cred că cel mai important este să te asiguri că elevii sunt mulțumiți de produsele pe care le folosesc și că merg cu mare plăcere la școală.

ADVERTISEMENT