Life

Cum alegi cele mai bune roșii din piață. La ce detalii trebuie să fii atent atunci când mergi la cumpărături

Ce sortiment de roșii ar trebui să eviți să cumperi atunci când mergi la piață. Detaliile care fac diferența între legumele naturale și cele injectate.
01.07.2024 | 14:27
Cum alegi cele mai bune rosii din piata La ce detalii trebuie sa fii atent atunci cand mergi la cumparaturi
Detaliile care fac diferența între roșiile naturale și cele injectate. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

În piețele din România, trufandalele de sezon le fac cu ochiul românilor. Roșiile sunt la mare căutare, însă, puțini sunt norocoșii care pleacă acasă cu unele delicioase. Dacă vrei ca data viitoare să alegi cele mai bune roșii, iată la ce trebuie să fii atent.

Ce sortiment de roșii ar trebui să eviți să cumperi dacă nu vrei să ai parte de surprize neplăcute

Românii sunt mari consumatori de roșii, mai ales pe timp de vară. Aceste legume delicioase aproape că nu lipsesc din meniul de zi de zi, iar pentru ca preparatele în care sunt incluse să fie delicioase, roșiile trebuie alese cu mare grijă.

ADVERTISEMENT

Pe diverse platforme de socializare, alegerea roșiilor a stârnit un val de reacții. Românii nu mai știu la ce să fie atenți atunci când merg în piață și spun că s-au săturat să cumpere roșii fără gust.

Un constănțean a ridicat problema în mediul online și a povestit că, deși petrece mult timp alegând roșiile perfecte, acasă are mereu parte de surprize. Roșiile cumpărate de el fie n-au gust, fie nu corespund deloc așteptărilor.

ADVERTISEMENT

Românul a povestit că a cumpărat roșii pe a căror eticheta scria că țara de proveniență este Turcia. Legumele nu au avut nici gust, nici zeamă, iar asta i-a lăsat un gust amar bărbatului care spune că este sătul să mai aleagă roșiile ideale.

Românii au venit în ajutorul lui și i-au dat câteva sfaturi de care să țină cont data viitoare. În primul rând, mulți au susținut că gustul roșiei este dat de solul, dar și de soiul ei. În al doilea rând, unii sunt de părere că cel mai mult contează sezonul în care acestea sunt culese.

ADVERTISEMENT

De ce trebuie evitate roșiile din Turcia și din Olanda

Pe platforma Reddit, românii au lansat fel de fel de păreri și opinii legate de alesul celor mai bune roșii din piață. Unele voci susțin că cele mai gustoase roșii sunt cele de la final de primăvară, iar uneori, dacă au noroc, găsesc legume bune și în timpul verii.

Alți români sunt de părere că țara de proveniență joacă un rol esențial. Potrivit lor, cele mai gustoase roșii sunt cele din Spania și Italia. În ceea ce privește roșiile din România, cel mai bine este ca acestea să fie cumpărate după jumătatea lui iunie.

ADVERTISEMENT

Potrivit părerilor românilor, roșiile din Olanda și din Turcia trebuie evitate cu orice preț. Acestea nu au deloc gust și, de multe ori, se întâmplă să fie aproape crude la interior. Ba chiar unele dintre ele sunt stropite cu pesticide cu trei zile înainte de recoltare.

Detaliile care fac diferența între roșiile naturale și cele injectate

Cei care vor să nu dea deloc greș cu roșiile, trebuie să acorde atenție mai multor detalii care țin de aspectul roșiei. În primul rând, dacă roșiile sunt foarte mari, atunci, cel mai probabil au fost injectate. De obicei, roșiile naturale sunt mai mici, iar forma lor este neregulată.

În al doilea rând, roșiile injectate au o textură mai dură și sunt mai grele decât cele naturale. Acestea sunt injectate special pentru a le prelungi rezistența la transport.

Nu în ultimul rând, culoarea roșiei este cea care face diferența dintre cele naturale și cele injectate. Întotdeauna, roșiile injectate vor avea o culoare mai intensă și uniformă, comparativ cu cele naturale.

ADVERTISEMENT