Life

Cum alegi corect cartofii pentru prăjit. Trucuri dacă vrei să-ți iasă moi sau crocanți

Iată câteva trucuri care te vor ajuta să alegi corect cartofii pentru prăjit. Ce trebuie să faci ca să-ți iasă moi sau crocanți.
05.12.2022 | 14:56
Cum alegi corect cartofii pentru prajit Trucuri daca vrei sati iasa moi sau crocanti
Cum alegi corect cartofii pentru prăjit. Sursa foto: Freepik/jcomp
ADVERTISEMENT

Trebuie să ții cont de mai multe trucuri atunci când alegi cartofii pentru prăjit. În acest fel îți vor ieși așa cum îți dorești, fie că îi preferi moi sau crocanți.

Cum trebuie să alegi corect cartofii pentru prăjit. Trucurile de care trebuie să ții cont

Cartofii prăjiți se numără printre cele mai apreciate feluri de mâncare din lume. Se pot mânca alături de alte preparate și sunt perfecți pe post de garnitură.

ADVERTISEMENT

Sunt la îndemâna oricui, se prepară ușor și au un gust delicios, dar trebuie să ții cont de câteva trucuri dacă vrei să-ți iasă așa cum trebuie.

E important să știi să alegi cartofii pentru prăjit atunci când vrei să gătești acest preparat.

ADVERTISEMENT

În cazul în care vrei cartofii crocanți, atunci soiul lor trebuie să fie cu coajă roșie. Dacă îi preferi tăiați mai gros, dar moi, atunci trebuie să folosești cartofii cu coaja albă.

Dacă vrei să pregătești cei mai delicioși cartofi pai, atunci trebuie să-i lași la înmuiat cel puțin o oră. În acest fel vei elimina o parte din amidon, iar cartofii vor fi mai crocanți.

ADVERTISEMENT

Un alt lucru important este să pui cartofii în tigaie doar atunci când uleiul este fierbinte, notează spynews.ro.

Dacă vrei să gătești cartofii prăjiți crocanți, trebuie să-ți ții în apă timp de o oră înainte. După aceea trebuie puși la prăjit timp de cinci minute, la 170 °C, apoi scoși pe un grătar. Se pun din nou la prăjit până când se rumenesc.

ADVERTISEMENT

Cum poți găti cei mai buni cartofi fără ulei

Există o variantă și pentru cei care vor să consume cartofii prăjiți fără ulei. Dacă alegi să nu folosești acest ingredient, atunci trebuie să te asiguri că urmezi toți pașii pentru a avea parte de rezultatul dorit.

Cea mai bună soluție pentru cei care nu vor să folosească uleiul este să facă la cuptor cartofii.

Mai întâi, cartofii se spală și se curăță de coajă, după care se taie felii. Se amestecă apoi într-un bol cu condimentele alese, apoi se tapetează o tavă cu hârtie.

Se pun cartofii, dar aceștia nu trebuie să se atingă între ei. Cuptorul se încălzește la 220 °C, iar după 30 de minute se verifică pentru a te asigura că sunt gata.

ADVERTISEMENT