News
notix pixel id

Cum apără Vlad Voiculescu moțiunea alături de AUR! „PNL și PD au inițiat o moțiune de cenzură alături de PRM”

Cum apără fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu moțiunea depusă de USR/Plus alături de AUR!
05.09.2021 | 13:08
Cum apără Vlad Voiculescu moțiunea alături de AUR! „PNL și PD au inițiat o moțiune de cenzură alături de PRM”
Vlad Voiculescu le-a readus aminte liberalilor de alianța cu PRM. Sursa foto - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO
ADVERTISEMENT

Președintele USR PLUS București, Vlad Voiculescu a ținut să le răspundă pe o rețea de socializare liberalilor care contestau alianța cu AUR pentru moțiunea împotriva premierului Cîțu.

De asemenea, mesajul a părut îndreptat și spre președintele Iohannis care, la rândul său, a acuzat în termeni duri această înțelegere politică.

Cum apără Vlad Voiculescu moțiunea USR/Plus alături de AUR!

Fostul ministru al Sănătății a arătat că atât PNL cât și PD au semnat în 2003 o moțiune cu PRM-ul condus la acea vreme de Corneliu Vadim Tudor.

ADVERTISEMENT

„Nu cred că este singurul exemplu, poate nici cel mai recent, dar iată cum parte dintre cei care se declară astăzi de fațadă oripilați de modul cum funcționează democrația parlamentară au inițiat (și semnat, vai!) o moțiune de cenzură alături de P.R.M.”, a scris Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

Astfel, conform celor de la g4media, parlamentari PNL și PD, în frunte cu Emil Boc, liderul de grup al deputaților PD, au susținut și votat alături de PRM moțiunea de cenzură ”Mafia sufocă România – Corupţia Guvernului P.S.D. sărăceşte România” împotriva guvernului PSD condus de premierul Adrian Năstase.

ADVERTISEMENT

Nu au avut succes atunci și moțiunea de cenzură a fost respinsă după ce a strâns 163 de voturi pentru, împotrivă  fiind 281 de parlamnetari.

La dezbaterea moțiunii au luat cuvântul în sprijinul moțiunii liberalii Crin Antonescu și Norica Nicolai, iar din partea Partidului Democrat – Emil Boc.

ADVERTISEMENT

De altfel, despre alianța de atunci cu PRM, Dan Ioan Popescu, ministrul PSD al Industriilor declara că ”nu am crezut vreodată că voi auzi un reprezentant de marcă al Partidului Naţional Liberal să afirme că extremismul este doar o atitudine mai radicală.

De asemenea, nu mi-am imaginat vreodată că un reprezentant al P.D.-ului, fost ministru al industriei, ar putea să semneze un text în care este contestată chiar propria lui activitate.

ADVERTISEMENT

Le amintesc parlamentarilor P.N.L. şi P.D. că cei care le-au conferit rangul de demnitari au votat împotriva variantei extremiste la alegerile prezidenţiale din 2000.

Iar dumneavoastră veniţi astăzi şi legitimaţi exact ceea ce a fost respins cu tărie de propriul dumneavoastră electorat”.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri