Life

Cum ar fi ajuns gloanțe reale în pistolul lui Alec Baldwin. Noi informații au ieșit la iveală

Cum ar fi ajuns gloanțe reale în pistolul lui Alec Baldwin, cu care a împușcat-o mortal pe Halyna Hutchins în octombrie. Noi informații au ieșit la iveală.
01.12.2021 | 23:07
Cum ar fi ajuns gloante reale in pistolul lui Alec Baldwin Noi informatii au iesit la iveala
ADVERTISEMENT

Polițiștii care investighează cazul incidentului provocat de Alec Baldwin pe platourile de filmare ale filmului „Rust”, pe 21 octombrie, au o nouă ipoteză.

Oamenii legii percheziționează sediul unui furnizor de arme din SUA pentru a afla cum au ajuns gloanțe reale în pistolul cu care actorul a împușcat-o, accidental, pe directoarea de imagine Halyna Hutchins, scrie BBC.

ADVERTISEMENT

Tragedia provocată de actor la finalul lunii octombrie a șocat o lume întreagă. Alec Baldwin l-a împușcat și pe regizorul Joel Souza, ajuns pe mâna medicilor în urma împușcăturii.

Cum ar fi ajuns gloanțe reale în pistolul lui Alec Baldwin

Muniția care a fost folosită la filmări provine din mai multe surse, printre care și distribuitorul PDQ Arm & Prop. Seth Kenney, proprietarul companiei, le-a spus anchetatorilor că glonțul fatal ar putea fi provenit de la „muniție refolosită”.

ADVERTISEMENT

Acesta le-a mai spus polițiștilor că muniția pe care a furnizat-o pentru filmarea peliculei „Rust” a constat în gloanțe oarbe și gloanțe false.

Alec Baldwin nu ar fi trebuit să tragă cu arma în momentul în care Halyna Hutchins a fost împușcată. Scenariul filmului nu ar fi prevăzut tragerea cu arma în acel moment. Acest lucru a fost specificat într-o plângere în instanță împotriva actorului.

ADVERTISEMENT

Înainte să tragă cu arma, actorului i s-a spus că pistolul este „rece”, adică nu conține muniție și nu poate provoca incidente grave.

Ce spune tatăl armurierului Hannah Gutierrez-Reed

Al patrulea mandat de percheziție în cazul tragediei provocate de Baldwin include o declarație a lui Thell Reed, tatăl armurierului filmului „Rust”, Hannah Gutierrez-Reed.

ADVERTISEMENT

Thell Reed este un cascador și armurier cu experiență și le-a spus polițiștilor din Santa Fe că i-a livrat lui Kenney o „cutie de muniție” cu 200 până la 300 de cartușe pentru a-l ajuta să-i antreneze pe actorii care filmau pentru o altă producție. Acesta a mai spus că Seth Kenney „i-a cerut să-i aducă și muniție reală”.

După terminarea producției filmul respectiv, Kenney ar fi dus cutia de muniție și gloanțele rămase înapoi la sediul companiei sale din New Mexico, a mai precizat Thell Reed.

Reed i-ar mai fi anunțat pe polițiști că acea cutie poate conține gloanțe de calibru 45. Atunci când l-a întrebat pe Kenney acest lucru, proprietarul companiei de arme i-ar fi spus să „o lase baltă”.

„Thell a declarat că muniția se potrivește cu cea găsită pe platoul filmului Rust”, se arată în declarația dată Poliției din Santa Fe.

Sarah Zachry, responsabila cu decorurile filmului, susține că a verificat cutia cu muniție după ce a avut loc tragedia. Aceasta a realizat că unele gloanțe făceau zgomot. Acest lucru înseamnă că unele erau cartușe false, în timp ce altele nu. În cutie ar fi fost mai multe gloanțe reale.

Avocatul lui Seth Kenney a transmis că acesta „cooperează pe deplin cu autoritățile” și că nu a furnizat muniție reală echipei de filmare.

„Nici Kenney, nici PDQ Arm & Prop, LLC nu au furnizat muniție reală echipei filmului Rust”, a transmis avocatul.

Alec Baldwin, dat în judecată

Mamie Mitchell, supervizorul scenariului filmului „Rust”, a anunțat că îi va da dea în judecată pe Alec Baldwin și pe un alt producător al westernului.

Aceasta susține că actorul ar fi putut evita o asemenea tragedie dacă nu s-ar fi „jucat” cu arma. Supervizorul scenariului a declarat că Baldwin nu ar fi trebuit să tragă cu arma în scena respectivă.

Actorul și producătorul filmului știa că nu trebuie să utilizeze arma în acea scenă. Acesta a ales să tragă oricum, fără ca arma să fie verificată, a mai spus Mamie Mitchell.

Mamie Mitchell a mai spus că s-a aflat foarte aproape de Halyna Hutchins atunci când aceasta a fost împușcată. Mai mult, ea spune că a chemat ambulanța la momentul respectiv.

„Alec Baldwin în mod intenționat, fără motiv sau scuză justă, a armat și a tras cu arma încărcată, deși scena care urma să fie filmată nu a cerut armarea și acționarea armei de foc.

Baldwin a ales să joace ruleta rusească cu o armă încărcată fără să o verifice el sau armurierul. Baldwin nu se poate ascunde în spatele directorului adjunct pentru a încerca să se scuze de faptul că nu a verificat el însuși pistolul”, a declarat aceasta într-o conferință de presă, scrie Daily Mail.

Hannah Gutierrez-Reed, regizorul David Halls și companiile de producție vor oferi explicații la tribunal cu privire la incident.

Incidentul a avut loc aproape de finalul lunii octombrie. Autoritățile din Santa Fe continuă să facă investigații.

ADVERTISEMENT