Fotbal intern

Cum ar fi arătat Universitatea Craiova dacă partida cu Botoșani s-ar fi jucat? Analiză Fanatik după 0-1 cu Chindia

12.06.2020 | 20:29
Cum ar fi aratat Universitatea Craiova daca partida cu Botosani sar fi jucat Analiza Fanatik dupa 01 cu Chindia
ADVERTISEMENT

În loc să ne bucurăm de restartul Ligii 1, cu Craiova – FC Botoșani, am avut parte de un nou amical al Universității Craiova. Oltenii au primit vizita Chindiei, iar meciul a avut două reprize de câte 60 de minute.

FANATIK îți prezintă o analiză a ceea ce s-a întâmplat în baza de cantonament a Științei, în Craiova – Chindia 0-1, și cum ar fi arătat echipa lui Bergodi dacă partida cu FC Botoșani s-ar fi disputat cum era programată pentru vineri, 12 iunie.

ADVERTISEMENT

Cum ar fi arătat Universitatea Craiova în partida oficială cu Botoșani. Ionuț Mitran, marea surpriză a lui Bergodi

Dincolo de discuțiile despre coronavirus, fotbalul a primat în Bănie, chit că s-a jucat doar un amical. Oficialii au fost din nou  generoși și au suportat toate cheltuielile de deplasare ale formației care i-a vizitat, exact cum s-a întâmplat și cu Viitorul lui Hagi. Chindia Târgoviște, formație antrenată de Viorel Moldovan, a sosit pe gazonul excelent de la cantonamentul din „Lunca Jiului” pentru a face un antrenament cu Universitatea și chiar a dovedit că ar merita să rămână în prima ligă și în sezonul viitor.

În ceea ce privește titularii lui Bergodi, a existat doar o surpriză. Ionuț Mitran, un puști de doar 19 ani, a fost titular în banda dreaptă, fiind preferat în locul lui Ștefan Vlădoiu. Nu a intrat în discuție Alexandru Mățel, cel care a avut un deces în familie. Mitran nu a făcut un meci rău, a preferat siguranța în multe faze și a dovedit că poate fi o soluție pentru partea dreaptă a apărării.

ADVERTISEMENT

Tânărul jucător este așteptat să debuteze într-un meci oficial și părea că era surpriza pregătită de Cristiano Bergodi pentru duelul cu FC Botoșani. Lejeritatea unui meci amical s-a văzut și la golul marcat de Chindia în minutul 11. Berisha a fost lipsit de marcajul lui Cosic și acesta a putut să finalizeze, fostul jucător al lui AEK Atena s-a aflat la 2 metri de atacant.

La mijloc totul e bătut în cuie: Cicâldău, Mateiu, Dan Nistor!

Linia de mijloc este deja consacrată. În sistemul 4-3-3 folosit de tehnicianul italian, Cicâldău și Nistor au jucat interi, în timp ce Mateiu a jucat mai retras. Un mare plus pentru Alexandru Cicâldău. „Decarul” Universității Craiova a încercat multe, a avut ritm de joc și a executat foarte bine cele mai multe dintre cornere și faze fixe pe care le-au avut oltenii, mai ales în prima parte.

ADVERTISEMENT

S-a văzut clar că Bergodi a pus accent la ultimul antrenament pe lovituri libere și cornere, iar „Cic”, așa cum este alintat de colegi și fani, a dovedit că este într-o formă fizică bună. Alex Mateiu a fost aproape de a înscrie din centrarea colegului său, în minutul 28, dar lovitura sa de cap a lovit transversala. De asemenea, Dan Nistor este și el pe lista de executanți, dar nu mai este „principal”, așa cum era la Dinamo.

Cristiano Bergodi nu a avut timp să implementeze stilul său și chiar se plângea în interviul care ar fi trebuit să prefațeze meciul cu FC Botoșani: „Am antrenat doar 16-17 zile, dar sper să fie bine. Avem nevoie de 1-2 meciuri de campionat pentru a avea o echipă foarte bine pregătită. Nu suntem 100%, am venit târziu. Nu sunt un magician, dar sper să oferim un fotbal plăcut și să avem rezultate”.

ADVERTISEMENT

Elvir Koljic, cu calde și reci. Andrei Ivan, o singură fază notabilă

S-a simțit o lipsă de coeziune între mijlocași și atacanți și aici marea „vină” o are pauza forțată. Una caldă și una rece în ceea ce-l privește pe Elvir Koljic, atacantul de care se leagă speranțele suporterilor în privința atacului. Bosniacul se simte bine din punct de vedere fizic, însă s-a văzut clar că îi lipsesc meciurile. În minutul 17, Koljic a rătat o șansă bună de a marca și chiar la una dintre „specialitățile sale”, lovitura de cap.

Andrei Ivan și Cristi Bărbuț au asigurat benzile de atac în prima repriză, dar fără realizări notabile. Jucătorul venit de la Krasnodar a avut o lovitură de cap în minutul 61, dar fără rezultat, în timp ce Bărbuț a făcut mai multe curse, a intrat și în centru, viteza sa încurcându-i de mai multe ori pe fundașii oaspeților.

Jucătorii intrați pe parcurs au ținut mingea, dar tot nu au înscris. Gustavo a jucat între linii și a făcut tranziția spre atac

Chiar dacă nu a schimbat toată echipa la pauză, așa cum a făcut Viorel Moldovan, Cristiano Bergodi a schimbat pe parcursul reprizei secunde toți jucătorii de pe teren. Qaka și Ivanov au părut că s-au simțit mai bine decât în primul amical cu Viitorul și au ținut de minge, dar fără a pune pericol la poarta adversarului.

Multe mingi în lateral pentru cei doi. Deși a acoperit partea dreaptă a ofensivei, Gustavo a apărut de multe ori în linia de centru, fiind omul care duce mingea spre atac, jucător între linii. Brazilianul vrea să arate că poate fi o soluție și că se poate bate cu Cristi Bărbuț pentru un loc de tiular.

Bogdan Vătăjelu a purtat banderola de căpitan, așa cum se întâmpla în urmă cu câțiva ani și a încercat mai multe acțiuni pe partea stângă. Jocul Universității a arătat ușor mai dinamic în ultimele 30-40 de minute ale jocului.

O înfrângere rămâne o înfrângere, iar suporterilor olteni nu le va pica bine acest eșec cu o echipă care se bate să nu retrogradeze. Privind partea plină a paharului, Cristiano Bergodi mai are o săptămână la dispoziție să lucreze cu „juveții”, iar Știința ar putea arăta mai bine decât ar fi făcut-o astăzi. După o astfel de pauză, orice antrenament este bine venit.

 

ADVERTISEMENT