Fotbal intern

Cum ar putea arăta defensiva României în meciul cu Islanda. Mirel Rădoi poate merge pe cartea CFR Cluj

05.10.2020 | 22:26
Cum ar putea arata defensiva Romaniei in meciul cu Islanda Mirel Radoi poate merge pe cartea CFR Cluj
ADVERTISEMENT

Cum ar putea arăta defensiva României în meciul cu Islanda amintește foarte mult de apărarea folosită de Dan Petrescu. Doi dintre fundașii folosiți cu Austria ar putea lipsi.

Odată cu accidentarea lui Vlad Chiricheș și convocarea lui Cristi Manea, Mirel Rădoi ar putea apela la o linie defensivă foarte apropiată de cea utilizată de Dan Petrescu la CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

Apărarea CFR-ului este cea mai apreciată din Liga 1 și a oferit un randament excelent și în Europa League, iar Mirel Rădoi ar putea fi tentat să meargă pe mâna fotbaliștilor campioanei.

Cum ar putea arăta defensiva României în meciul cu Islanda. Manea chemat în locul lui Chiricheș

Căpitanul echipei naționale, Vlad Chiricheș, s-a accidentat în meciul Sassuolo-Crotone 1-0 și nu va fi disponibil pentru acțiunile naționalei din luna octombrie. Chiricheș va rata inclusiv meciul de baraj din Islanda și se alătură lui Ionuț Nedelcearu, alt apărător care nu va fi disponibil pentru partida de joi, 8 octombrie, dar și pentru meciurile din UEFA Nations League.

ADVERTISEMENT

„După absența lui Ionuț Nedelcearu pentru partidele cu Islanda, Norvegia și Austria, încă un tricolor iese din calculele lui Mirel Rădoi. Și tot un fundaș, care va părăsi cantonamentul…

Schimbat în urma unor dureri resimțite în prima repriză a ultimei partide de Serie A, disputată ieri, Vlad Chiricheș a ajuns azi în țară și s-a alăturat lotului național.

ADVERTISEMENT

În urma examenului clinic și a investigației RMN efectuate astăzi, staff-ul medical al tricolorilor a constatat că, la meciul de sâmbătă al lui Sassuolo, Vlad a suferit o leziune fibrilară la nivelul gambei drepte, pentru care are nevoie de 8-10 zile de tratament și recuperare. Ca urmare, devine indisponibil pentru acțiunea României din această lună…”, se arată pe site-ul oficial al FRF.

În aceste condiții, Mirel Rădoi a decis să îi cheme de urgență la echipa națională pe Cristian Manea, fundașul dreapta de la CFR Cluj, precum și pe Mihai Bălașa, de la Universitatea Craiova. Astfel, pentru meciurile cu Islanda, Norvegia și Austria, Mirel Rădoi va avea la dispoziție următorii fundași: Sergiu Hanca (KS Cracovia), Andrei Burcă (CFR Cluj), Dragoș Grigore (Ludogorets), Alin Toșca (Gaziantep), Mihai Bălașa (Universitatea Craiova), Cristian Manea (CFR Cluj), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova), Mario Camora (CFR Cluj).

ADVERTISEMENT

Merge pe mâna CFR-ului?

În ultimul meci jucat de naționala României, linia de patru fundași a fost formată de Andrei Burcă, Vlad Chiricheș, Dragoș Grigore și Nicușor Bancu. Cum căpitanul Chiricheș s-a accidentat și este deja sigur că nu va juca joi, 8 octombrie, păstrarea aceleiași formule va fi imposibilă.

Deși naționala a făcut un meci bun în Austria, Nicușor Bancu a fost criticat de analiști și a fost considerat veriga slabă din apărare, astfel că și postul său din echipă ar putea fi pus în pericol. Prin convocarea lui Mario Camora, Rădoi a indicat faptul că Bancu ar putea fi trecut pe banca de rezerve.

Astfel, se conturează o linie defensivă formată cu precădere din fotbaliști de la CFR Cluj. Andrei Burcă, cel care a fost fundaș dreapta în Austria, evoluează în centrul apărării formației lui Dan Petrescu, iar Rădoi ar putea să apeleze la el pentru a-l înlocui pe Chiricheș.

În locul lui Burcă, ar putea fi folosit fundaș dreapta chiar Cristi Manea, colegul său de la CFR convocat de urgență de Rădoi. Dacă selecționerul va merge pe această variantă, atunci trei din patru jucători din linia de apărători folosită cu Islanda ar putea proveni de la CFR Cluj!

Astfel, fundaș stânga poate fi Mario Camora, căpitanul clujenilor și fotbalistul care a devenit cetățean român la 33 de ani. În centrul apărării, Andrei Burcă (27 de ani) poate să evolueze pe poziția sa de bază, în timp ce banda dreaptă poate fi ocupată de Cristi Manea (23 de ani), devenit și el titular cert în trupa lui Dan Petrescu.

Cea de-a patra piesă este și singura despre care se poate afirma cu certitudine că nu își va păstra poziția joi. Este vorba despre Dragoș Grigore, fotbalistul legitimat la Ludogorets. Fie că va face cuplu cu Mihai Bălașa sau Andrei Burcă în centrul defensivei, fostul căpitan de la Dinamo este sigur de poziția sa în echipa lui Rădoi.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,03 este cota pentru ”Ambele marchează” la meciul Islanda-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT