News

Cum ar putea arăta Guvernul condus de Nicolae Ciucă. Lista propusă de liberali

Liberalii au pregătit o listă cu nume de miniștri care ar putea face parte din Guvernul condus de Nicolae Ciucă, după ce l-au propus pe acesta din urmă premier al României, în cadrul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis.
21.10.2021 | 12:47
Cum ar putea arata Guvernul condus de Nicolae Ciuca Lista propusa de liberali
ADVERTISEMENT

În continuare partidele politice parlamentare au consultări cu șeful statului cu privire la o nouă numire a unui lider al Guvernului, în urma respingerii Guvernului Cioloș, în plenul reunit de miercuri.

Liberalii au terminat, deja, și l-au propus premier pe Nicolae Ciucă. Ulterior, membrii PNL și-au făcut calcule în legătură cu lista de miniștri ai unui Executiv condus de Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru și Cătălin Predoiu, printre miniștrii Guvernului Nicolae Ciucă

Potrivit unor surse ziare.com, în noul Guvern al liberalilor ( unul minoritar PNL- UDMR) s-ar reîntoarce nume vechi precum Nelu Tătaru la Sănătate sau Cătălin Predoiu la Justiție.

1. Nelu Tătaru – Sănătate

2. Iulian Dumitrescu – Transporturi

3. Cătălin Predoiu – Justiție

4. Lucian Bode – Interne

5. Bogdan Aurescu – Externe

6. Dan Vîlceanu – Finanțe

7. Virgil Popescu – Energie

8. Sorin Cîmpeanu – Educație

Raluca Turcan, sub semnul întrebării. Kelemen Hunor, posibil noul lider al Camerei Deputaților

Nu se știe ce se va întâmpla cu Raluca Turcan, dacă-și va continua activitatea la Ministerul Muncii. Membri ai UDMR vor primi ministere precum: Cercetarea și Agricultura, pe lângă cele pe care le reprezintă deja: Dezvoltare, Mediu, Sport. Referitor la Kelemen Hunor el ar putea fi noul lider al  Camerei Deputaților sau va rămâne vicepremier.

ADVERTISEMENT

În momentul de față, la consultările cu președintele Klaus Iohannis se află social-democrații.

”V-am invitat din nou la consultări pentru că prima încercare nu a dus la formarea unui guvern.

ADVERTISEMENT

Cred că totuși suntem într-o situația mult diferită: criza pandemică s-a aprofundat, iar criza politică nu  mai este înțeleasă în niciun fel de români.

În spațiul politic există în mod real dorința de a pune capăt acestei crize”, a spus șeful statului la începutul discuțiilor cu PSD.

ADVERTISEMENT

De altfel, după ce membrii PNL au ieșit de la consultări, Florin Cîțu a dezvăluit că el le-a propus colegilor de partid să-l susțină pe Nicolae Ciucă viitor prim-ministru, în locul său.

”PNL a dat dovadă de maturitate și responsabilitate și s-a prezentat cu o propunere de premier pentru a debloca criza politică și pentru a putea să gestionăm situația din sănătate.

PNL l-a propus pe domnul Ciucă într-un guvern minoritar alături de partenerii de la UDMR (…) Este o propunere pe care eu am făcut-o în Biroul Politic Național.

Vreau să facem politică pentru români și este mai important să avem acum un guvern cu puteri depline. Propunerea a fost acceptată în unanimitate”, a declarat Florin Cîțu, după discuțiile cu președintele.

ADVERTISEMENT