Fotbal intern

Cum ar putea arăta România U21 la Euro fără vedetele de la FCSB! Gigi Becali îi dă planurile peste cap lui Mutu

02.03.2021 | 23:52
Cum ar putea arata Romania U21 la Euro fara vedetele de la FCSB Gigi Becali ii da planurile peste cap lui Mutu
ADVERTISEMENT

România U21 a intrat în linie dreaptă pentru turneul final din Ungaria şi Slovenia, însă Adrian Mutu ar putea primi o lovitură grea. Gigi Becali a anunţat că nu este dispus să-şi lase jucătorii la selecţionata de tineret, iar FANATIK a creionat un posibil prim “11” al tricolorilor fără vedetele FCSB.

Semifinalistă la ediţia din 2019, selecţionata U21 a României are ca prim obiectiv ieşirea din faza grupelor la EURO 2021. Peste aproape trei săptămâni, tineretul va debuta la turneul final, într-un meci cu Olanda, însă Adrian Mutu ar putea să aibă absenţe notabile.

ADVERTISEMENT

Cum ar putea arăta România U21 fără vedetele de la FCSB. Patru titulari ies din schemă

La ultima acţiune a naţionalei României U21, decisivul cu Danemarca, Adrian Mutu a chemat patru jucători de la FCSB, trei dintre aceştia fiind titulari în meciul de la Ploieşti. În plus, pe lista convocaţilor s-a mai numărat şi Denis Haruţ, transferat în această iarnă de Gigi Becali.

Pe lângă Denis Haruţ, la EURO U21 2021 ar urma să mai absenteze Andrei Vlad, Olimpiu Moruţan şi Darius Olaru, toţi patru titulari în partida cu Danemarca. La acţiunea din noiembrie 2020, Adrian Mutu l-a mai avut la lot pe Gabriel Simion.

ADVERTISEMENT

România U21 fără jucătorii de la FCSB: Aioani – Vlădoiu, Paşcanu, Chindriş, Boboc – A. Ciobanu, M. Marin – Măţan, I. Hagi, Mihăilă – V. Costache

Recent, Gigi Becali a anunţat că nu este dispus să lase jucători la naţionala U21, astfel că Adrian Mutu ar urma să-şi ia gândul de la cel puţin patru titulari din meciul cu Danemarca. Cum Campionatul European de tineret nu beneficiază de dată oficială FIFA, cluburile nu sunt obligate să-şi lase fotbaliştii la lot.

“Pe noi ne interesează situația clubului, dacă nu ne obligă regulamentul nu vom da jucători la echipa națională de tineret” – Gigi Becali

Absenţa lui Moruţan poate cântări mult

După plecarea lui Dennis Man la Parma, Olimpiu Moruţan a devenit fotbalistul de la FCSB cu cele mai bune cifre InStat. Mijlocaşul ofensiv de 21 de ani are un index de 290 şi ocupă locul 2 în clasamentul jucătorilor din Liga 1, fiind întrecut doar de Elvir Koljic (293).

ADVERTISEMENT

În plus, Olimpiu Moruţan a fost unul dintre cei mai buni jucători ai lui Adrian Mutu în meciul România U21 – Danemarca U21 1-1, care a dus tineretul la Campionatul European U21 din Ungaria şi Slovenia.

Top 10 cei mai buni fotbalişti U21 din Liga 1 (index InStat)

  1. Olimpiu Moruţan (FCSB) – 290
  2. Florinel Coman (FCSB) – 281
  3. Octavian Popescu (FCSB) – 276
  4. Adrian Şut (FCSB) – 266
  5. Darius Olaru (FCSB) – 265
  6. Denis Ciobotariu (CFR Cluj) – 265
  7. Ştefan Vlădoiu (U Craiova) – 263
  8. Andrei Vlad (FCSB) – 260
  9. Andrei Ciobanu (Viitorul) – 259
  10. Andrei Chindriş (FC Botoşani) – 257
ADVERTISEMENT

Programul României U21 la turneul final

Pandemia de coronavirus a dat peste cap calendarul competiţional, astfel că Europeanul de tineret se va disputa în două faze. Între 24 şi 31 martie sunt programate meciurile din faza grupelor, în timp ce fazele finale se vor juca între 31 mai şi 6 iunie.

  • România – Olanda (24 martie)
  • România – Ungaria (27 martie)
  • România – Germania (30 martie)

Pe lângă posibilele absenţe de la FCSB, Adrian Mutu va trebui să negocieze cu Mirel Rădoi pentru anumiţi jucători U21. În perioada meciurilor din faza grupelor EURO U21 2021, naţionala mare va juca primele meciuri din preliminariile pentru CM 2022.

  • România – Macedonia de Nord (25 martie)
  • România – Germania (28 martie)
  • Armenia – România (31 martie)

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Gaz Metan Mediaș: 2,00 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT