ADVERTISEMENT
News

Cum ar putea avea loc Bacalaureatul și Evaluarea Națională. Indicații ferme ale ministrului

Cum ar putea avea loc Bacalaureatul și Evaluarea Națională programate în vara acestui an
Autor: Alexandru Năstase | 13.06.2021 | 11:49
Cum ar putea avea loc Bacalaureatul și Evaluarea Națională. Indicații ferme ale ministrului
Examenele naționale s-ar putea desfășura sub coordonate diferite. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO.

Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Educaţiei. Sorin Cîmpeanu le-a recomandat inspectoratelor şcolare eliminarea triajului epidemilogic şi a obligativităţii instalării de panouri de plexiglas.

ADVERTISEMENT

Cele două situații ar putea să nu se mai repete la examenele de la Evaluarea Naţională şi de bacalaureat care vor avea loc în acest an.

Cum ar putea avea loc Bacalaureatul și Evaluarea Națională

„Am făcut o serie de recomandări Inspectoratelor. În cursul zilei de luni, o să le facem publice. Începem cu recomandările specifice Evaluării Naţionale şi continuăm cu recomandările specifice examenului de Bacalaureat.

ADVERTISEMENT

Printre acestea sunt: eliminarea triajului, eliminarea obligativităţii panourilor de plexiglas, posibilitatea de a crea construcţii pe foaie pentru examenul de Matematică – geometrie.

De asemenea, posibilitatea de a sublinia texte pentru examenul de Limba şi literatura română, 15 minute în plus pentru completarea datelor în casete şi am încercat să venim cu toate acele măsuri care să păstreze relevanţa examenelor naţionale, dar să elimine rigiditatea excesivă”, a spus Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie până pe 11 iunie pentru a susţine Evaluarea Naţională, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Examenul începe pe 22 iunie, cu proba la Limba și Literatura Română. Tototdată, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că doar 66% dintre elevii de clasele a XII-a şi a XIII-a s-au înscris pentru a susţine examenul de bacalaureat, mai puţin decât în alţi ani.

ADVERTISEMENT

Ministrul a precizat că există îngrijorări în rândul specialiştilor cu privire la riscul de abandon şcolar, problemele generate de pandemie suprapunându-se peste cele cronice ale educaţiei din România.

”Amplificarea acestor diferenţe a generat, pe de o parte, renunţarea la şcoală. Vedem, din păcate, şi în numărul celor înscrişi pentru examenul de bacalaureat.

ADVERTISEMENT

Sunt doar 114.000 din promoţia curentă, formată din 173.000 de elevi de clasa a XII-a şi a XIII-a. 66% înscrişi la examenul de bacalaureat  din promoţia curentă – 152.000 clasa a XII-a şi 21.000 elevi de clasa a XIII-a.

Este un procent mai mic decât în anii anterior, procentul celor înscrişi la Bacalaureat”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!