News

Cum ar putea fi folosit vaccinul pentru pojar împotriva noului coronavirus. Cercetătorii francezi au găsit soluția salvatoare

16.04.2020 | 17:30
Cum ar putea fi folosit vaccinul pentru pojar impotriva noului coronavirus Cercetatorii francezi au gasit solutia salvatoare
ADVERTISEMENT

Institutul Pasteur din Franța intenționează să folosească vaccinul pentru pojar împotriva noului coronavirus, cu scopul de a păcăli organismul uman să producă anticorpii necesari luptei cu infecția.

Vaccinul pentru pojar împotriva noului coronavirus

În luna martie, Coaliția pentru Inovații în Pregătirea pentru Epidemie din Norvegia a aprobat acordarea a 4,9 milioane de dolari pentru a finanța cercetările pre-clinice de a folosi vaccinul pentru pojar împotriva noului coronavirus, informează Sciencealert.

ADVERTISEMENT

Coaliția estimează că suma la care va ajunge realizarea unui vaccin împotriva noului coronavirus se va ridica la două miliarde de dolari, finanțare ce ar fi necesară pentru producerea unei cantități de vaccin suficiente pentru a imuniza miliarde de oameni.

Frédéric Tangy, șeful laboratorului de inovații din cadrul Intitutului Pasteur, spune că imunizarea este singura soluție reală împotriva pandemiei de coronavirus și spune că măsurile de distanțare socială și izolare sunt ca un bandaj mic pe o rană mare.

ADVERTISEMENT

“Din informațiile pe care le avem până acum despre contagiozitatea SARS-CoV-2, ar trebui ca 60-70% din populația planetei să vie vaccinată”, a spus Tangy pentru Business Insider.

 Când va putea fi folosit vaccinul pe oameni

Institutul Pasteur este recunoscut la nivel mondial pentru rezultatele avute în lupta contra mai multor afecțiuni. De-a lungul anilor, cercetătorii de aici au decsoperit noi moduri de a lupta cu boli precut febra tifoidă, tuberculoza, febra galbenă, HIV și multe altele.

ADVERTISEMENT

În acest moment, aproape toate cele 133 de departamente ale campusului institutului din Paris se concentrează pe modalități de a lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

Echipa coordonată de Tangy lucrează la modificarea vaccinului pentru pojar cu scopul de a include și o proteină SARS-CoV-2. În acest mod, oamenii de știință speră să declanșeze un răspuns al sistemului imunitar asemănător cu administrarea vaccinului pentru pojar, oreion sau rubeolă.

ADVERTISEMENT

Folosirea unui vaccin pentru pojar, deja aprobat, ar însemna că și testarea și pantentarea celui modificat ar dura mai puțin. În plus,“orice fabrică din lume poate produce vaccinul pentru pojar”, a mai spus Tangy.

Strategia a dat deja roade promițătoare în cazul unui prototip al vaccinului pentru Chikungunya, un virus ce se transmite prin mușcătura de țânțar, ce afectează milioane de oameni în fiecare an în Asia de Sud și Africa.

Dacă și rezultatele acestui nou vaccin se vor dovedi a fi încurajatoare, partenerii Institului de la Universitatea din Pittsburgh ar putea începe testele pe animale în câteva luni. Următoare etapă ar presupune ca Themis, o compania din Austria, să înceapă să producă sute de fiole pentru testele clinice.

Tangly estimează că vaccinul va putea să fie folosit pe oameni în decurs de un an. Specialistul spune că oamenii de știință trebuie să aloce suficient timp pentru a verifica dacă există efecte secundare și cum pot fi acestea combătute.

“Cea mai delicată problemă în realizarea unui vaccin este modul în care răspunde sistemul imunitar, ceea ce ar putea fi mult mai letal decât boala în sine. Un vaccin scăpat de sub control ar putea fi foarte periculos”, a mai spus cercetătorul.

 

ADVERTISEMENT
Tags: