Life

Cum arată acum mama și băieții lui Dragoș Dolănescu! Dar inedit primit de fiul lui Ion Dolănescu de Paște

Dragoș Dolănescu a primit o păpușă, care este leită cu el. Fiul lui Ion Dolănescu a petrecut Paștele cu familia sa în Costa Rica cu sărmăluțe românești, mămăligă și salată de boeuf.
26.04.2022 | 08:23
Cum arata acum mama si baietii lui Dragos Dolanescu Dar inedit primit de fiul lui Ion Dolanescu de Paste
Dragoș Dolănescu are o familie frumoasă în Costa Rica. Fiul lui Ion Dolănescu a primit un dar inedit de Paște. Sursa foto: arhiva personală.
ADVERTISEMENT

Dragoș Dolănescu a petrecut sărbătorile în stil românesc în Costa Rica, țara mamei sale, Margarita Valenciano. Fosta iubită a regretatului Ion Dolănescu a pregătit sarmale, mămăliguță și salată de boeuf ca în România, unde a locuit în tinerețe, timp de 11 ani. Dragoș Dolănescu a primit un cadou inedit în preajma sărbătorilor de Paște.

Dragoș Dolănescu, dar inedit de Paște

Fiul cel mic al lui Ion Dolănescu, Dragoș Dolănescu, care este deputat în Costa Rica, a avut parte de o surpriză înainte de Paște. A primit cadou, de la un producător loc, o păpușă care îl înfățișează pe el.

ADVERTISEMENT

”Am primit această păpușă. Mi s-a părut haioasă. Eu încurajez producătorii autohtoni și atunci bucuria a fost cu atât mai mare cu cât ea este realizată la noi în Costa Rica”, spune Dragoș Dolănescu, pentru FANATIK.

Și pentru că este pe jumătate român, prin tatăl său, Dragoș a pus tricolorul românesc la sigla partidelor pe care le-a fondat în Costa Rica. Băiatul cel mic al regretatului Ion Dolănescu, artist care a murit pe 19 martie 2009, are o familie frumoasă în țara mamei sale, Margarita Valenciano.

ADVERTISEMENT
mama lui dragos
Mama lui Dragoș Dolănescu, Margarita Valenciano și Ion, primul nepot al lui Ion Dolănescu, crescut de aceasta. Sursa foto: arhiva personală.

Fosta iubită a lui Ion Dolănescu a fost dintotdeauna o femeie cochetă și se menține foarte bine la cei 69 de ani. Și băieții lui Dragoș, Ion (17 ani) și Darius (11 ani) au crescut, iar primul dintre ei a terminat colegiul și este deja la facultate. Fiul lui Dolănescu mai are o fată pe nume Maria de Jesus de 24 de ani.

Dragoș Dolănescu, Paște românesc în Costa Rica

Dragoș Dolănescu a petrecut sărbătorile de Paște în Costa Rica, țara mamei sale, Margarita Valenciano, acolo unde este stabilit de ani de zile. Și, pentru că există Biserică Ortodoxă, fiul cel mic al lui Ion Dolănescu și familia acestuia trăiesc de două ori Învierea lui Iisus Hristos.

ADVERTISEMENT

Dragoș Dolănescu spune că în fiecare an merge la biserică de Paștele catolic și vopsește ouă roșii de două ori, inclusiv pentru duminica în care este Paștele ortodox.

”Noi mergem la Biserica Catolică din Costa Rica chiar și atunci când îi facem pomenirile tatălui meu, Ion Dolănescu. Aici nu există Biserică Ortodoxă. De aceea, facem ambele sărbători. La Biserica Catolică nu se ia lumină la 12 noaptea ca la ortodocși. Însă noi facem masă în familie și ciocnim ouă roșii de ambele dăți”, a declarat, pentru FANATIK, Dragoș Dolănescu, fiul cel mic al lui Ion Dolănescu.

ADVERTISEMENT
baietii lui dragos dolanescu
Băieții lui Dragoș Dolănescu, Ion și Darius. Sursa foto: arhiva personală.

Mama lui Dragoș Dolănescu, Margarita Valenciano, gătește în Costa Rica și preparate specifice românești, cum ar fi salata de boeuf, sarmale și mămăligă.

”Mama face sărmăluțe și mămăliguță ca în România. Noi nu avem în Costa Rica mălai, dar avem polenta care este mămăliga italiană. A făcut chiar și salată de boeuf, ca în România, așa că am avut pe masă de toate. E mai greu cu varza la murat. De obicei, când vin în România, îi aduc mamei sarmale la pachet. Sper să ajung în vizită la vară”, susține Dragoș Dolănescu.

”Îmi plac toate mâncărurile tradiționale românești”

Dragoș Dolănescu și-a făcut studiile în România, liceul și facultatea, apoi a plecat să-și le continue la Madrid. De aceea, de multe ori, Sărbătorile Pascale l-au găsit la București, cu tradițiile noastre, de care s-a bucurat din plin.

”Eu am făcut de multe ori Paștele și în România și cel mai mult mi-a plăcut ritualurile de la ortodocși. Mergeam mereu cu prietenii mei Mihai și Raluca să luăm lumină, fie de la Biserica Colțea, fie de la Biserica Sfântul Gheorghe Nou, unde este părintele Cărămizaru, duhovnicul tatălui meu.

Am mâncat de toate. Mie îmi plac toate mâncărurile tradiționale românești, chiar și drobul”, dezvăluie fiul cel mic al lui Ion Dolănescu, care s-a născut la București, în perioada în care mama sa era angajată la ambasada Costa Rica.

Fiul lui Ion Dolănescu a venit prima dată singur în România, când era un adolescent. Ionuț, fratele lui, l-a uitat în aeroport și a ajuns cu taxiul la vila tatălui din Caimatei.

Mama lui Dragoș Dolănescu, Margarita Valenciano, a terminat Facultatea de Medicină în România. Mai întâi a studiat doi ani la Cluj, apoi s-a transferat la București, după ce l-a cunoscut pe Ion Dolănescu, căruia i-a dăruit al doilea copil. Ion Dolănescu mai are un băiat mai mare, pe nume Ionuț Dolănescu.

 

 

 

 

 

ADVERTISEMENT